Jako zanimljivu utakmicu odigrali su u Zenici Turska i Škotska u drugoj utakmici grupe F preliminarnog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a na kraju su Turci slavili 4:3.

Iako je Turska bila veliki favorit protiv Škotske u ovom duelu, na terenu to izabranici Sercana Gorgulua nisu opravdali, te su se poprilično namučili kako bi savladali žilave Škote.

Turska je povela golom Ugurlua već u 3. minutu, ali je McLaren u 8. minutu iskoristio sjajan pas, zaobišao i golmana Turaka i pogodio za 1:1.

Ostatak prvog poluvremena pripada Turcima, koji preko Buraka Ozdemira i Ugurlua još jednom odlaze na 3:1, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavaku susreta Škotska se vraća preko Yatesa, zatim ponovo Turska odlazi na dva razlike golom Altunaya u 30. minutu. Ipak, nepunu minutu kasnije Burak Ogurlu pravi glupost i dobija crveni karton, a to Connor McLaren odmah koristi i pogađa za 4:3.

Turska sutra igra protiv Švicarske od 17.00, dok se Škotska od 20.00 sastaje sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

TURSKA – ŠKOTSKA 4:3 (3:1)
Arena ”Husejin Smajlović”, Zenica
Gledalaca: 100
Sudije: Stefan Vrijens (Belgija) i Vlad Nicolae Ciobanu (Rumunija)
Strijelci: 1:0 Ugurlu 3, 1:1 McLaren 8, 2:1 Burak Ozdemir 11, 3:1 Ugurlu 20, 3:2 Yates 26, 4:2 Altunay 30, 4:3 McLaren 31
Žuti kartoni: Akparlak, Burak Ozdemir (Turska), Robb, Ballingall (Škotska)
Crveni karton: Burak Ugurlu (Turska) 31

Turska: Serkan Mutlu, Akparlak, Sen, Burak Ozdemir, Balci, Cinar, Aygun, Acar, Yigit, Ozkan, Altunay, Ogurlu, Ozkul, Agir  Selektor: Sercan Gorgulu

Škotska: O’ Hanlon, Robertson, Mollison, Robb, Yates, Mackenzie, Ballingall, McLeish, Steedman, F.Smith, S.Smith, Cameron, McLaren, Kasson Selektor: Scott Chaplain

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.