Connect with us

BIH

Ligata, humanitarac iz sjenke

Published

on

Ligata GFC
Facebook Jasmin Ligata

Jasmin Ligata, čovek iz senke. Morali smo ga malo špijunirati o njemu pošto ne voli publicitet, skroman a puno toga daje drugima. Najviše radosti i u ovim vremenima sreće!

Najpre o sportu

Mnogi ga znaju kao komentatora koji svaki prenos utakmice GFC Sarajevo učini zanimljivijim. Kao PR kluba znatno je doprineo njegovoj popularnosti i poziciji u vrhu Premijer Futsal Lige BiH. Veliki zaljubljenik sporta a posebno futsala. Aktivno nastupa kao futsaler za Tango a ima ga i na velikom fudbalu u FK Unis. Jasmin Ligata, omiljeno je lice gdje god se pojavi. Sa nestrpljenjem čekamo neku njegovu doskočicu, komentar, pa da “padnemo sa stolice” od smijeha.

i Amidžić ga tražio

Malo je reči kojim se može opisati

Ali nije samo publika ispred malih ekrana ona kojoj Ligata donosi osmijeh na lica. Mnogi ne znaju da je Jasmin veliki humanitarac. Mnogi ne znaju da godinama unazad donosi osmjehe na lica bolesnoj djeci. Kao veliki humanista, aktivno učestvuje u velikom broju projekata. Ni sam ne zna broj projekata koje je inicirao ili podržao. Skupljao je novac za oboljele, dodjeljivao paketiće bolesnoj djeci, aktivno učestvuje u humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba.

LIGATA jASMIN

I mogli bi ovako do jutra nabrajati sva njegova dobra djela. Unatoč poslovnim obavezama kojih ima na pretek, nema akcije kojoj se nije odazvao. Jedan je od primjera kako bi svi mi trebali djelovati u nasoj društvenoj zajednici. Ovaj tekst nam treba biti podsjetnik da je naše samo ono što damo, da uvijek ima neko u potrebi kome je dovoljna i topla riječ i iskren osmjeh da se osjeća bolje.

Mnogi od nas možemo naučiti iz primjera Jasmina Ligate kako se odnositi prema drugima. Zato nam je velika čast, da za prijatelja imamo ovog “omalenog” čovjeka velikog srca.

Liga, samo nastavi, osmjeh djece kad te vide se ne moze platiti i zato ti hvala u ime svih njih kojima si pomogao.

Imali smo sreće upoznati ga

Potpisnik ovih redova imao je čast i zadovoljstvo upoznati Jasmina Ligatu. Na prvu loptu je pritekao u pomoć i prenos prijateljske utakmice učinio fenomenalnim.

Zlatiborska rapsodija

A tu je i prvi duel Ligata vs Cuni za “cvaju”

Ligata vs Cuni

Svega ovoga ne bi bilo da nije gospođe Ligata

Naravno da život na točkovima ukjlučuući sport, humanu predanost, svakakve aktivnosti koje Jasmin ima, traže i odricanja ali i pomoć. Zato je tu gospođa Belma koja mu je i najveća potpora za sve što radi Liga. Malo “ligatskim” rečnikom rečeno, spasao je i jednu plavušu od šeika kao Supermen i vratio je svojima. Zato ne razmišljaj gospođo Belma, on samo sluša u autu ovu pesmu pošto je prinuđen a udput misleći na tebe i kada će od silnih obaveza kući stići:

P.S. Svi likovi, reči i objave u tekstu nisu izmišljeni već su relano prikazani. A Ligi se izvinjavamo što smo ga malčice iznenadili i objavili ovo.

Srećno Liga!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.