Connect with us

Omladinska futsal reprezentacija

Hrvatska i Srbija sparinguju

Published

on

Orlići
Instagram Marko Gavrilović

U okviru priprema za kvalifikacioni turnir u mesecu martu u Vrnjačkoj Banji za odlazak na Futsal EURO U19 selekcija Srbije ugostiće vršnjake iz Hrvatske.

Domaćin svojim vršnjacima iz komšiluka će biti u SC FSS u Staroj Pazovi. Dva prijateljska meča zatvorenog tipa biće odigrana 13. i 14.01.2023.godine. O predstojećem okupljanju selektor U19 selekcije Srbije Marko Gavrilović je izjavio:

Dokle se stiglo u radu…

Mečevi sa Hrvatskom su sjajna provera za nas. Ujedno su i idealna prilika da vidimo koliko nam novi igrači na spisku mogu pomoći u kvalifikacijama u martu. Takođe, vratio nam se kapiten Rakić nakon povrede. Dobro se oseća fizički ali mu trebaju mečevi. Kako u klubu ne dobija puno minuta, ove utakmice će mu biti zlatna vredne da se vrati u formu. Kako njemu, tako i svim ostalim momcima. Na spisku je opet i Aleksa Stojanović iz Smedereva. Momak koji je veoma motivisan da se izbori za minute i opravda epitet jednog od najtalentovanijih igrača ove generacije.
Radili smo puno od decembra, nismo stajali i verujem da ćemo biti bolji nego na Futsallove turniru. Znamo kako moramo da igramo da bi bili konkuretni u kvalifikacijama. Da bi to bilo i realno moraćemo da nastavimo sa svakodnevnim radom sve do kvalifikacija.

Spisak pozvanih:

Spisak U19 Srbije

U okviru pripremnih mečeva pred kvalifikacioni turnir, najmlađu futsal selekciju Srbije očekuje u februaru i meč protiv šampiona Evrope Španije.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Omladinska futsal reprezentacija

Zadovoljavajući rezultat Orlića na prvim prijateljskim utakmicama

Published

on

By

Futsal omladinska reprezentacija Srbije (U19) odigrala je dve prijateljske utakmice u Kečkemetu sa domaćom selekcijom Mađarske.

“Kao što smo i očekivali, bile su ovo dve odlične provere za nas. Imali smo dosta hendikepa pred odlazak u Madjarsku. Stojanović i Đorđević su ostali u Srbiji zbog bolesti, Todosijevic je dobio temperaturu u Mađarskoj pa je igrao samo drugi meč. Da situacija bude još lošija po nas, povredili su se Makivić i Lazarević na prvom meču, tako da je lista problema bila preduga. I pored svega, pokazali smo karakter, probali stvari koje smo radili na treninzima i decaci su prvi put imali mečeve ovakvog intenziteta i kvaliteta.
Pokazali smo karakter i to obećava, ali smo još daleko od željenog i potrebnog nivoa igre. S obzirom, da smo maltene tek počeli sa radom i da su ovo prvi mečevi,ovo je prirodno. Momci se već sutra vraćaju u klubove a nas u aprilu očekuju nove utakmice i prilika da nastavimo sa radom.” – rekao je selektor Gavrilović za Futsal Balkan.

Bile su ovo prve dve provere izabranika selektora Marka Gavrilovića, a u aprilu očekuju ih nove provere.

Continue Reading

Omladinska futsal reprezentacija

Dve prijateljske utakmice protiv selekcije Mađarske

Published

on

By

Nakon prvog okupljanja nove generacije Orlića u decembru napravljen je spisak od 3 golmana i 13 igrača koji su pozvani za dve prijateljske utakmice futsal reprezentacije Srbije u Kečkemetu 28-29. februara.

“Vreme je za prve prijateljske utakmice generacije 2006/07 i lično se veoma radujem tome. Naši dečaci nemaju puno odigranih futsal utakmica i svaki trening i meč su prilika da ti momci nauče nešto novo, napreduju i da polako stvaramo tim koji će nas predstavljati u kvalifikacijama za EP koje se igraju u martu 2025. godine.

Mađari imaju prvu omladinsku i prvu kadetsku ligu koje broje po 14 klubova i u kojima momci koji se takmiče odigraju 26 utakmica od septembra do maja svake godine. Napravili su dobru bazu mladih igrača i povećavaju je iz godine u godinu. Kako čujem, žele da dobiju i organizaciju Ep za reprezentacije do 19 godina i da na taj način još više unaprede razvoj futsala u mlađim kategorijama.
Sa ovom generacijom Madjari su imali nekoliko okupljanja do sada a odigrali su i dva prijateljska meča protiv Slovačke. Iako njihovi igrači imaju više futsal iskustva, mislim da je Mađarska selekcija kao i naša, ekipa u stvaranju, pa smatram da je to odličan protivnik za nas u ovom trenutku. Nadam se da će nam svi igrači sa spiska doći zdravi. Želimo da svi momci dobiju šansu, da upišu prve minute u nacionalnom dresu i da kroz nekoliko dana treninga i dve utakmice pokažemo talenat, ideju u igri i smer kojim želimo da idemo dalje.” rekao je selektor Marko Gavrilović za naš portal

Reprezentacija se okuplja u subotu 24. februara u Kući fudbala u Staroj Pazovi. Tu će biti na pripremama do ponedeljka 26. februara kada je planiran odlazak u Madjarsku. Prijateljske utakmice se igraju u sredu 28. februara(18h) i u četvrtak 29. februara (13h) u Kečkemetu.

Continue Reading

Omladinska futsal reprezentacija

Prvi let nove generacije “orlića”!

Published

on

By

Nakon selektivnih treninga koji su obavljeni tokom decembra i u kojima su testirani igrači klubova iz svih regiona, napravljen je spisak od 4 golmana i 16 igrača koji su pozvani na prvo zvanično okupljanje futsal reprezentacije Srbije u hotelu Šumarice u Kragujevcu od 25-27. decembra.

“Trudili smo se da iskoristimo maksimalno vreme koje smo imali na raspolaganju i da postavimo neka pravila i obrasce ponašanja kako na terenu, tako i van njega. Praznog vremena i odmora nije bilo, momci su gledali video primere, trenirali i opet u krug. Bilo je to tri dana u kojima su bili posvećeni totalno futsalu. Dobili su mnogo novih informacija, stvari na kojima moraju da rade svakodnevno do prve sledeće akcije i smernica za budućnost.
Vidljivo je da nemamo futsal iskustva i puno futsal elemenata jer nam je velika većina igrača od skoro u futsalu, ali kvaliteta ima, volje i želje za radom i napretkom isto i to je jako bitno.
Biće, siguran sam na putu do kvalifikacija (mart 2025.) mnogo uspona i padova, pobeda i poraza, ali ja sam jako optimističan da ova generacija može napraviti ozbiljan rezultat a i da iz nje može izaći i nekoliko budućih A reprezentativaca.
Dalek je to put, tako da, ajmo polako, dan po dan i korak po korak!” – rekao je selektor Gavrilović za naš portal.

Continue Reading

Najčitanije

Administration and development - FutsalBALKAN webteam.© All rights reserved. Items can not be republished without written permit by Futsal Balkan.