Omladinska futsal reprezentacija

A o mladim nadama brine Marko Gavrilović

Published

on

Instagram Marko Gavrilović

Selektivnim treninzima za U-19 futsal reprezentaciju Srbije koji su održani u ponedeljak 26.12.2022. u Požarevcu smo podvukli crtu na 2022. godinu. Time smo jasno definisali na koga sve možemo da računamo u martu u kvalifikacijama za EP.

Budućnost postoji

U nastavku selektor U-19 futsal reprezentacije Srbije navodi:

Dosta novih dečaka i igrača koji su ove zime krenuli kroz futsal lige mladih da se bave futsalom je bilo na treninzima.

Pored tek nekoliko treninga i utakmica u klubovima, neki su pokazali da uz kvalitetan rad mogu jednog dana biti ozbiljni futsal igrači.

Mi nemamo puno vremena do marta ali to što imamo ćemo maksimalno iskoristiti da se spremimo dobro. Najpre fizički a onda i taktički i da probamo da napravimo čudo i kvalifikujemo se na EP. Utakmice u decembru su pokazale koliko još stvari ne štima u našoj igri. Sa druge strane i da kada odigramo jednu utakmicu na našem maksimumu da niko nije nepobediv pa čak ni Italija koja je imala 12 igrača koji igraju seniorske futsal lige širom Italije. Nakon dva jako loša meča i ubedljiva poraza od Francuske i BiH uspeli smo da se izdignemo i odigramo jedan taktički dobar meč da ga kontrolišemo od početka do kraja i na kraju ubedljivo savladamo Italiju. Da bi otišli na EP moramo da odigramo tri meča na tom nivou kao protiv Italije u četiri dana.

Da li je to realno?

Ako se nastavi sa praksom sa treninzima u klubovima dva puta, jednom ili nijednom nedeljno onda nam šanse nisu velike. Ceo stručni štab reprezentacije radi sve što je u našoj moći da tu situaciju promeni.

Igrači su dobili program treninga od kondicionog trenera pa ćemo probati da na taj način nadomestimo manjak treninga u klubovima. Videćemo kakvi ćemo biti u januaru u Pazovi u prijateljskim mečevima protiv Hrvata. Potom i u februaru protiv šampiona Evrope Španije. Verujem da će se naš rad koji svakodnevno ulažemo videti i da ćemo biti bolji nego u decembru.

Svakako, nastavićemo sa novim programima trčanja i dodatnih treninga sve do kvalifikacija. Znam da teško nešto može nadoknaditi rad sa loptom i utakmice po klubovima ali u ovom trenutku nemamo drugo rešenje.

U martu će se videti sve

U odnosu na taj turnir spisak igrača je promenjen. Na novom spisku će biti novih imena kao i povratnika u tim.
Zahvalio bih se kordinatoru za futsal i ženski fudbal u FSS Bojanu Đuri Pavićeviću na velikoj podršci. Naročito na tome što nam je obezbedio maksimalan broj mogućih okupljanja do marta. Radimo naporno i nadamo se najboljem u martu. Pozivam ovom prilikom sve ljubitelje futsala da dođu u martu u Vrnjačku Banju od 22-25. i da nas podrže.

Puna Hala bi bila ovim dečacima velika pomoć na putu ka ostvarivanju ciljeva kojima svi težimo.

Želim svima pre svega puno zdravlja u narednoj godini. Sve ostalo će biti onako kako svojim radom i trudom zaslužimo.

Živi i zdravi bili!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najčitanije

Exit mobile version