Dijaspora

Slavljenik kad časti, časti…

Published

on

foto fkchurdim.cz

Srpski futsaler Marko Radovanović u ponedeljak slavio je 31. rođendan, a proslavio ga je u petak uveče u Usti nad Labemom sa dva gola u mreži domaćeg Rapida. Na ovaj način značajno je doprineo pobedi FK Chrudim rezultatom 4:2. Obe ove činjenice bile su snažan razlog da uradimo interviju sa strelcem/slavljenikom ubrzo nakon utakmice. Mora se istaći da je ceo intervju vođen na Češkom, što ovaj Srbin, posle četiri godine u našoj domovini (pre dolaska u Hrudim, dve godine je radio u Praškoj Slaviji), već dosta dobro govori.

Prvo pitanje je standardno. Ukratko procenite susret.
Znali smo da će biti teška utakmica, što je u potpunosti potvrđeno na semaforu. Ústí je pre meča imao samo bod manje od nas, imaju mlade i vešte igrače i nisu slučajno tako visoko na tabeli. Mislim da nam ni reprezentacija od 14 dana nije pomogla, tako da naš učinak definitivno nije bio optimalan. Ali na kraju, najvažnije je da smo uspešno odigrali meč, osvojili tri boda i idemo dalje.

Nekoliko osamnaestogodišnjaka počelo je za Rapid. Jeste li bili iznenađeni kako su igrali?
Da, bilo je prilično iznenađujuće. Ústí ima dobar tim, momci su bili tehnički i taktički vrlo dobri, a mi smo na početku imali malo problema s tim. Vremenom je, međutim, naša igra bila sve bolja, a pogotovo nakon pauze bila je bolja.

Neočekivano ste gubili 1:2 na poluvremenu. Na poluvremenu je bila oluja u svlačionici, da li je trener Conde povisio ton?
Ne baš. Imali smo razgovor, jeste, presložio je celu postavu, ali u miru nas je uglavnom bodrio da drugo poluvreme odigramo sto posto i rezultat mora doći. Što se i dogodilo.

Utakmica se odigrala u prekrasnoj dvorani Slunet, gde se igra i liga u košarci, odbojci i floorbolu. Da li ti se svidela?
Dvorana je ovdje zaista lepa, uključujući kabine i objekte. Samo je podloga bila malo klizava, ali ne možemo se opravdavati za to, bilo je isto na obe strane. Više mislim da sudije nisu zviždale pravo na momente, sigurno nije bilo 50/50. Ali igrali smo u gostima, tako da se to mora uzeti u obzir.

U utorak vas očekuje još jedna utakmica, četvrtfinale Kupa SFČR u Jabloncu. Imaćete vremena da se odmorite i obnovite snagu.
Moramo, spremni smo za to. U subotu imamo regeneraciju, u nedelju trening u Heřmanov Městecu i ponovo regeneraciju, tako da ćemo u utorak ponovo biti u punoj snazi. Nakon Jablonca, u petak imamo Slaviju u ligi, a za nedelju dana u nedelju krećemo u Makedoniju na Ligu šampiona, tako da moramo biti u savršenoj kondiciji.

Branite trofej u Kupu SFČR, pa verojatno idete u Jablonec na pobedu?
Želimo da pobedimo u svakoj utakmici, i nije važno da li je liga, kup ili prijateljska utakmica. Iskreno, Jablonec uopšte ne poznajem, ali će nam trener sigurno reći nešto o protivniku pre meča i vratit ćemo se sa novim bodovima.

text preuzet sa www.fkchrudim.cz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najčitanije

Exit mobile version