Još 3 kola ostala su do kraja regularnog dijela prvenstva Crne Gore, a kalkulacija je sve manje.  Titograd je trenutno prvi  sa 2 boda ispred Baja Pivljanina, Velika bobra vodi se za poziciju 3 između Studentskog doma i Ulcinj. Trenutno studenti imaju 36, a Ulcinj 34 boda.  Ekipi Brskovo uz eventualnu pobjedu nad Ulcinjem u predposlednjem kolu potrebni su bodovi i protiv Titograda, uz još jedan kiks Ulcinjana. Samo u tom slučaju mogu da preskoče tim iz Ulcinja. Djeluje da su im „studenti“ pobjegli (mada ne i teoretski), al u futsalu sve je moguće dok i teoretske šanse postoji. Ostali timovi su bez šanse za play off.

Derbi 20. kola igra se u Nikšiću između Baja Pivljanina i Studentskog doma, ekipa Gorštaka će pobjedom pokušati da izbjegne začelje, dok Titograd nebi trebao da ima problema sa Cattarom 2019.

             

KMF BAJO PIVLJANIN – KMF STUDENTSKI DOM; subota 08.05. od 15.00h – SC Nikšić

Prvi meč završen u korist ekipe Baja Pivljanin 2-1. Djeluje kao da su domaći obezbjedili 2. poziciju pred play off i da čekaju neki kiks vodeće ekipe kako bi se vratili na čelo tabele. Dva vezana poraza su preboljena sigurnom igrom u Bijlom Polju u prethodnom kolu i rasterećeno ulaze u meč sa nezgodnom ekipom Studentskog doma. Podgoričani su u sjajnom meču prethodnog vikenda savladali lidera na tabeli i tako osigurali učešće u play off, samo ostaje da se vidi sa koje pozicije. Ekipa Ulcinja je za petama i ozbiljno ugrožava 3. mjesto studentima. Domaćini su blagi favoriti.

         

KMF GORŠTAK – KMF MIRABILE MODA; subota 08.05. od 18.00h – SC Kolašin

Prvi meč dibila ekipa Mirabile mode 9-3. Mnogo bolje i ozbiljnije partije pružaju u proljećnem dijelu i jedni i drugi. Pobjeda Kolašinaca značila bi bijeg sa začelja, dok ih bilo koji drugi rezultat ostavlja sa fenjerom. Gosti će pokušati da izbjegnu poraz i tako završe na 10. poziciji. Derbi začelja i očekuje nas izuzetno borben meč.

           

KMF TITOGRAD – KMF CATTARO2019; nedelja 09.05 od 17.00h – SC Verde

Prvi meč završen rezultatom 5-0 za Titograd. Apsolutni favoriti su domaći i ovaoga puta. Sigurno neće sebi priuštiti to zadovoljstvo da ispuste prvu poziciju porazom. Gosti znaju itekako da igraju futsal, al sa malim brojem igrača ulaze u utakmice i samim tim nijesu dovoljno konkurentni. Sve osim ubjedljive pobjede Titograda bilo bi veliko iznenađenje.

          

KMF NIKŠIĆ – FC PRUŠKA; nedelja 09.05. od 18.00h – SC Nikšić

Prvi meč pripao ekipi Nikšića 5-3. Dobro igra ekipa Nikšića ovaj dio šampionata, al mali broj bodova iz prvog dijela koštao ih je play offa i ove godine. Svakako su favoriti protiv veoma neugodne ekipe iz Bijelog Polja. Zna Pruška itekako dobro da odigra, tako da će Nikšićani morati da se dobro oznoje za bodove.

      

FK ULCINJ – FC ONOGOŠT; nedelja 09.05. od 18.00h – OŠ Maršal Tito

Prvi meč čak 6-0 za Ongogošt. Ovo je dobra prilika da se Ulcinjani revanširaju ekipi iz Nikšića za težak poraz iz prvog dijela. Bodovi su im neophodni kako bi čuvali 4. poziciju i kako bi ugrozili Studentski dom na 3. poziciji. Imperativ pobjede zna često da bude mač sa dvije oštrice, pogotovo ako za protivnika imate ekipu koja veoma dobro igra i još rasterećeno ulazi u ovaj okršaj. Ipak Ulcinj je favorit.

Slobodna je ekipa Brskova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.