Futsal reprezentacija Crne Gore osvojila je titulu na Futsal Week turniru u Poreču.

Šta se sve dešavalo u Hrvatskoj možete pročitati na sledećim linkovima:

CRNA GORA – ODLIČAN 5! Četa Sveta Ljesara ubedljivo savladala Mađarsku u Poreču!

PREOKRETOM DO TRIJUMFA: Crna Gora bolja od Švedske!

FUTSAL WEEK: Bajović, Gojković, Vuletić i Vidaković izneli utiske iz Poreča!

TREĆA POBEDA U POREČU: Crna Gora osvojila Futsal Week, Bajović najbolji igrač, Sekulić prvi golman turnira!

Ovo je definitivno veliki uspeh podmlađene reprezentacije Crne Gore koja je u Poreč stigla bez nekoliko standardnih prvotimaca, a Futsal Balkan je kontaktirao Milovana Draškovića, Miluna Sekulića i Ivana Mugošu i zamolio ih da nam prenesu utiske sa Futsal Week-a.

Milovan Drašković (KMF Titograd)

Futsaler Titograda i kapiten reprezentacije Crne Gore koja je osvojila turnir u Poreču svakako je zaštitni znak nacionalnog tima godinama unazad. Predvodnik je ove generacije koju u oktobru očekuje drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a kaže da je ova ekipa premašila očekivanja osvojivši turnir u jakoj konkurenciji:

Što se turnira tiče, slobodno mogu reći da smo odigrali iznad očekivanja, obzirom na to da smo bili oslabljeni neigranjem Mugoše, Barovića, Despotovića, Jakovljevića i Obradovića. Ekipe na turniru su bile ozbiljne (Mađarska prethodni osvajač turnira u jakoj konkurenciji) zadovoljan sam igrom, zalaganjem na terenu, a posebno me raduje kako su se novajlije uklopile u reprezentaciju i pokazale da na njih i te kako možemo računati! Sad nas očekuje ozbiljan rad i da se što bolje pripremimo za kvalifikacioni turnir koji igramo u oktobru.
Milun Sekulić (KMF Titograd)
Milun Sekulić i Danilo Vučetić odlično su zamenili godinama unazad standardnog čuvara mreže reprezentacije Crne Gore Dragoljuba Despotovića. Ne samo da se izostanak popularnog Ćela nije osetio već su Sekulić i Vučetić bili takozvani ‘x faktor’ u osvajanju Futsal Week-a. Za nijansu više pokazao je Sekulić, koji je svojim partijama zaslužio titulu najboljeg golmana turnira. On je kao i njegov saigrač iz Titograda Drašković zadovoljan učinjenim:
Za početak, veliki pozdrav svim pratiocima Futsal Balkana. Na ovom, veoma jakom, turniru u Poreču bili smo bez nama par veoma bitnih igrača, koje su na izvanredan način zamijenili debitanti u našoj reprezentaciji, što još više daje na značaju prvom mestu. Veoma sam srećan zbog osvajanja ovog međunarodnog turnira, samim tim i zbog dobijanja pehara za najboljeg golamana, ali to je zasluga cele ekipe. Pehar za najboljeg golmana će biti podsticaj da samo nastavim da radim i treniram još jače. Ostaje nam da se kroz predstojeće utakmice što bolje pripremimo za kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo koji se odrzava u Azerbejdžanu.
Ivan Mugoša (Military Futsal)
Mlađi od braće Mugoša dobio je priliku da debituje za nacionalni tim na ovom turniru. Ilije Mugoše, jednog od najboljih futsalera Crne Gore, nije bilo, ali je Ivan potvrdio da ‘krv nije voda’, odigrao je sjajan turnir i pokazao da je pred njim svetla budućnost i da se u narednim okupljanjima na njega može ozbiljno računati. Mugoša je bio pun utisaka, a za naš portal je rekao sledeće:
Kao debitant za reprezentaciju moram reći da su moji utisci jako lijepi. Prije svega zadovoljan sam osvojenom titulom, ali i svojom igrom kao debitanta i igrom svojih saigrača. Takođe, atmosfera u timu je bila jako važan faktor za ovakav rezultat. Pored igre, zadovoljan sam i minutažom koju sam dobio, a nadam se da ću i u budućnosti imati priliku da branim boje Crne Gore!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.