Jedan od najstarijih klubova na Crnogorskoj futsal mapi. Osnovan sad već davne 1994 godine, od kada nastupa u takmičenjima koje organizuje prvo FSSCG a kasnije FSCG. Ovajač prvenstva Crne Gore u sezoni 2010/2011, vicešampion u sezoni 2011/2012 učesnik play off u više navrata, učesnik kvalifikacija za futsal ligu šampiona, klub koji je jedan od simbola Crnogorskog futsala. Nabrojali smo samo neke od uspjeha ovog kluba. Danas klub broji oko 20-tak igrača koji nastupaju za seniorski tim, i 15-tak klinaca uzrasta od 10 do 15 godina koji vrijedno treniraju i čekaju svoju šansu da pokažu znanje na prvoligaškoj sceni. Kako su nam istakli iz kluba najveću zahvalnost što je klub opstao u teškim uslovima duguju dugogodišnjem treneru i predsjedniku kluba Pavlu Glomazići koji je i započeo ovu priču. Dao je ovaj klub veliki broj kvalitetnih igrača u prošlosti, a o sadašnjosti i budućnosti razgovarama sa prvim trenerom ovog kluba Milivojem Dondićem:

Recite nam nešto više o ambicijama KMF Bajo Pivljanin u sezoni koja je pred nama, kao i ambicijama za budućnost?

Što se tiče tekuće sezone KMF Bajo Pivljanin će pokušati da se domogne jednog od prva 4 mjesta koja vode u play off, ukoliko ne bude nekih promjena zbog dobro poznate situacije sa virusom. Sigrno da će biti teško u ovakvoj konkurenciji ostvariti zacrtani cilj, ali mi vjerujemo da će se rad iz prethodnog perioda isplatiti. Što se tiče budućnosti, trudićemo se da nastavimo rad sa mlađim kategorijama kako bi imali dobru bazu kvalitetnih igrača što samo po sebi garantuje uspjeh. Više od 25 godina postajanja kluba je iza nas, tako da i u budućnosti želimo da budemo neko ko će graditii budućnst ovg sporta i čije ime će biti upisano u istoriji Crnogorskog futsala.

Toliko godina ste na sceni, kakva je saradnja sa ostalim klubovima?

Možemo se pohvaliti da imamo izuzetan odnos sa većinom klubova. Izdvoi bih naravno komšije iz KMF Nikšić sa kojim odradimo veliki broj treninga, takođe tu je kmf Titograd, od ove godine i Onogošt.

Čini se da je liga nikad ujednačenije, ko su po Vama favoriti?

Dobro ste zaključili. Mislim da KMF Titograd i ove godine slovi za apsolutnog favorita. Ipak u play off na dvije utakmice sve je moguće. Pored njih imamo 4-5 ekipa sličnog kvaliteta. Još je rano bilo koga otpisivati.

Po vama kakav je kvalitet lige i na kom je organizacionom nivou?

Liga je kao što rekosmo dosta ujednačena. Što se tiče kvaliteta i organizacije tu sigurno dosta zaostajemo za okruženjem. Ako se uzmi u obzir da se krajem 90-tih u Crnoj Gori igrao najbolji futsal u regionu, da je Nikšić bio jedan od najvećih futsal centara bivše Jugoslavije, a danas su ekipe iz regiona daleko organizovanije i kvalitetnije. U prilog mojoj priči je i to da naši klubovi ne uspjevaju da prođu ni prvu stepenicu kvalifikacija za ligu šampiona. Mora da se popravi rad sa mlađim kategorijama kako bi se podigao kvalitet u samim klubovima, a naravno i savez da mnogo više obrati pažnju na futsal.

Reprezentacija?

Konačno pravi potez sa formiranjem u19 reprezentacije. Nadam se da će se istrajati sa tom idejom i da ćemo od tih momaka u budućnosti imati okosnicu seniorskog tima. Što se tiče seniora tu kaskamo u mjestu i ne vidim prostora za napredak.

Startovali se 3 od 3, koliko može Bajo Pivljanin?

Odradili smo dobre pripreme u predsezoni što se isplatilo. Uz nešto lakši raspored čini se da smo stekli dosta samopouzdanja za mečeve koji predstoje a koji su izuzetno teški. Pauza od skoro mjesec dana zbog reprezentativnih obaveza posle 6. kola nikome neće dobro doći i pitanje je koliko će spremni klubovi biti posle iste. Pogotovo što to donosi dodatne troškove za klubove, a znamo sa kakvim finasijama funkcioniše većina njih.

Kakav je odnos Opštine Plužine prema klubu?

Taj odnos moramo da pohvalimo. Od 2010 godine opština je tu kao glavni sponzor kluba i podržava nas u svakom pogledu. Takođe pored njih tu je i Park Prirode „Piva“ koji nam izlazi u suret i pomaže nas u lakšem funkcionisanju. Da nije ova dva sponzoraizuzetno teško bi se snalazili za finasije u ovom teškom vremenu. Svaka zahvalnost optini Plužine i Parku Prirode „Piva“.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.