Klub je osnovan u septembru 2019. godine. Svoje treninge održavaju kako kažu najboljem sportskom centru u CG u „Fair play“ gdje imaju sve moguće uslove počev od terena pa sve do teretane, fitnes centra itd. Kako ističu iz kluba za sada su bazirani na rad sa seniorskom ekipom. Ispred sebe imaju zacrtan cilj a to je da u budućnosti donesu pehar držvanog prvaka u futsalu u svoj grad. Još uvjek su mlad tim bez većih uspjeha, ali stepenicu po stepenicu težiće ka svom cilju.

Koje su ambicije kluba, i planovi za budućnost?

Svakako da su ambicije kluba ulazak u play off što se tiče tekuće sezone i pokušaćemo sve da se domognemo jedne od 4 pozicije koje vode u doigravanje za titulu. U budućnosti sigurno da smo zacrtali najveće ciljeve, a to je da šampionski pehar donesemo u Kotor.

Po Vama ko su favoriti prvenstva i kakvu saradnju imate sa klubovima iz CG?

Za sada imamo fer i odličnu saradnju sa svim klubovima. Po nama favoriti su Titograd i Bajo Pivljanin… Titograd je šampion i ima najjaču ekipu sigurno, a Bajo je skup momaka koji ginu na terenu za svaku loptu i igraju pravi kolektivni futsal.

Kakva je Crnogorska liga u odnosu na okruženje?

Što se tiče kvaliteta lige i nije na nekom nivou, većina ekipa ne trenira, nema uslova za to, pa je teško nametnuti jači tempo kao u državama u regionu. Sigurno je da su ispred nas po kvalitetu.

Reprezentacija?

Prošle godine smo imali 2 reprezentativca Luku Vuletića i Vasa Dubaka. Ove godine se nadamo da će više igrača dobiti pozive, prije svih Dragan Jakovljević koji je već postigao 16 golova ove sezone. Vidjećemo za koga će se selektor opredjeliti. U svakom slučaju želimo reprezentaciji svaku sreću i uspjeh.

Nijeste baš najbolje startovali, koliko može Cattaro ove godine?

Cattaro može mnogo. Ova ekipa ima potencijal. Povrede i virus koji nas je zadesio na početku sezone sigurno je mnogo uticao na loš start. Na terenu će se u narednim kolima pokazati naša prava snaga i potvrda ove priče.

Sponzori? I odnos opštine Kotor prema futsalu?

Situacija sa covid19 je sve poremetila ne samo kod nas, pa je i situacija sa sponzorima za sad ne baš najbolja, ali biće bolje u narednom periodu. Opština Kotor ima odličan odnos prema ovom sportu. Generalno Kotorani vole futsal.

I mi želimo ekipi Cattara2019 da istraju u ispunjenju svojih ciljeva uz dobro zdravlje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.