U sezoni 2020/2021 Prva crnogorska futsal liga brojaće jedananest klubova.

Onogošt iz Nikšića, Pruška iz Bijelog Polja kao i Ulcinj iz Ulcinja su novajlije ove godine i svi smo sigurni da će svojim nastupima uticati kako na povećanja kvaliteta tako i na neizvjesnosti lige. Nažalost pored novih klubova koji su uzeli takmičenje imamo i 2 ekipe koje su napustile prvoligaški rang. 2 bivša prvaka država, kluba koji su ovtavili dubok trag u Crnogorskom futsalu Jedinstvo iz Bijelog Polja i Military futsal team iz Danilovgrada.

U prvom kolu sezone 2020/2021 sastaju se :

KMF Titograd – KMF Mirabile moda: Prošlogodišnji šampion, jedan od glavnih favorita i ove sezone dočekuje ekipu Mirabile mode koja je po praksi poslednjih par godina u donjem dijelu tabele. Sve osim pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje.

KMF Bajo Pivljanin – KMF Brskovo: Vicešamion gostuje ekipi je prošlogodišnje prvenstvo završila kao šestoplasirana. Svakako su Mojkovčani favoriti u ovom meču, ali sigurno neće lako preskočiti ovo gostovanje pogotovo ako se uzme u obzir da ekipa iz Plužina po pravilu ima dobar start sezone. Ovo je sigurno jedan od 2 derbija prvog kola.

KMF Studentski dom – KMF Kataro 2019: Ipak epitet derbija kola nosi meč koji se igra u Podgorici. Studentski dom, redovni učesnik play ofa, dočekuje Kotorane koji su prošlu sezonu završili na 5 mjestu. Koliko mogu pojačanja da nadomjeste odlazak najboljeg igrača Luke Vuletića vidjeće se veoma brzo. U svakom slučaju ovo je utakmica za sva 3 znaka.

KMF Ulcinj – KMF Gorštak: Domaćin, novajlija ove sezone, svakako je nepoznanica za sve. Ako u obzir uzmemo da se u najjužnijem crnogorskom gradu organizuje jedan od jačih turnira na ovim prostorima i da ima veliki broj respektabilnih igrača sigurni smo da će igrati zapaženu ulogu ove sezone. I pored toga što tek startuju sa ligaškim takmičenjem apsolutni su favoriti u duelu sa Kolašincima od kojih očekujemo da će ove godine pružati mnogo bolje patije nego u proteklih par sezona, a svi poznavaoci futsal prilika u CG su sigurni da oni mogu mnogo više od 4 osvojena boda prošle godine.

KMF Pruška – KMF Onogošt: O ovome meču ne možemo mnogo reći. Dvije ekipe koje tek počinju sa prvoligaškim takmičenjem, koje sigurno imaju velika očekivanja. Naredni period će pokazati njihovu snagu.
Slobodna je ekipa KMF Nikšić.

N.C.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.