U prvom meču turnira preliminarne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Litvaniji 2020. godine, Crna Gora je remizirala sa domaćinom turnira Bugarskom, a konačan rezultat bio je 1:1.

Već  na samom startu meča prvu priliku za Crnu Goru imao je Drašković, ali je njegov udarac završio van okvira gola. Posle njega pokušavali su i Bajović, Barović i Jakovljević, ali je Hađijev bio siguran. Golu Despotovića pretili su Karageorgiev i Nestorov, ali promene rezultata nije bilo sve do 9. minuta kada Cvetanov dovodi domaćina ovog turnira u vođstvo. Zaigrali su izabranici Sveta Ljesara konkretnije u napadu posle gola Bugara i to je dalo rezultat već u 14. minutu kada je Nestorov zatresao sopstvenu mrežu za izjednačenje. Do kraja poluvremena Ćorović i Barović su pokušali da ugroze gol Bugarske, ali promene rezultata nije bilo. Crnogorci su bili dosta opasniji i konkretniji rival i u nastavku meča. U prvih pet minuta drugog poluvremena pokušavali su preko Draškovića, Mugoše i Barovića, ali nisu uspevali da probiju bedem pred golom Hađijeva. Kada se pogleda zvanična statistika i odnos u šutevima upućenim ka golu protivnika (posle 30 minuta igre 1:7 u okvir gola, a 3:12 van okvira gola u korist Crne Gore), jasno je da su izabranici Sveta Ljesara imali inicijativu, ali je kapiten Bugarske Hađijev bio na nivou. Do kraja meča pokušavali su Crnogorci na sve načine da savladaju raspoloženog Hađijeva, ali pokušaji Mugoše, Draškovića, Bajovića i Obradovića nisu završili u golu pa je Bugarima otišao slađi deo boda. Zvanična statistika UEFA kaže da je Crna Gora imala čak 31 udarac ka golu Hađijeva (10 u okvir, 16 van okvira i 5 blokiranih) na prema svega 10 pokušaja Bugara od kojih je samo jedan išao u okvir gola i završio iza leđa Despotovića. U izvedenim kornerima bilo je 18:3 u korist Crne Gore i ostaje žal što izabranici Sveta Ljesara nisu upisali prva tri boda na otvaranju ovog turnira. Igrač utakmice svakako je bio kapiten Bugarske Hađijev sa 10 upisanih intervencija.

U drugom meču ove grupe od 18 časova će se sastati Holandija i Estonija i na ovom meču bi sve osim trijumfa Holanđana bilo veliko iznenađenje. U četvrtak 31. januara na teren će Bugarska i Estonija (15:45) i Crna Gora i Holandija (18:00). Sećanja radi, sa ovog turnira će plasman u narednu rundu obezbediti dve prvoplasirane ekipe.

Bugarska – Crna Gora 1:1 (1:1)

Strelci: Cvetanov 9. – Nestorov 14. autogol

Sudije: Kostas Nikolau (Kipar), Hikmat Kafarli (Azerbejdžan), Daniele D’ Adamo (San Marino)

Bugarska: Hađijev (kapiten) – Cvetanov, Kostić, Stanković, Karageorgiev.

Klupa: Iliev, Ivanov, Gerenski, Nedkov, Arsov, Baharov, Kuzov, Nestorov, Dermanski.

Selektor: Emil Minčev

Crna Gora: Despotović – Drašković (kapiten), Barović, Bajović, Mugoša.

Klupa: Sekulić, Gojković, Bečanović, Ćorović, Jakovljević, Vidaković, Spasojević, Perošević, Obradović.

Selektor: Sveto Ljesar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.