Selektor futsal reprezentacije Crne Gore Sveto Ljesar pozvao je 19 igrača koji konkurišu za duele sa Italijom i Belgijom u kvalifikacijama za UEFA futsal EURO.

Na spisku su: Golmani : Dragoljub Despotović, Milun Sekulić (Titograd), Balša Đurković (Bajo Pivljanin) i Borislav Ćirković (Onogošt); igrači: Kosta Vuković, Ognjen Šušić (Bajo Pivljanin), Luka Vuletić (Skver), Eldin Ćorović (Brskovo), Luka Marković, Aleksa Bečanović (Onogošt), Ivan Mugoša (Nikšić), Fatmir Molabećirović, Edmond Kurti, Nermin Krumić (Ulcinj), Saša Obrafović, Ilija Mugoša, Nikola Vidaković, Marko Spasojević, Dejan Miličić.

Reprezentativci će se okupiti 15. januara u Tivtu gdje će trenirati do 22. januara. Nastavak priprema, sve do meča sa Italijanma koji je na programu 28.januara, biće odrađen u glavnom gradu.

Meč sa ekipom Belgiju odigraće se 2. februara u Liježu.

O tome kakva su očekivanja i koliko može naša reprezentacija razgovarali smo sa Milovanom Draškovićem:

„Za pripreme smo proširili spisak reprezentativaca i to će u budućnosti biti praksa, jer želimo da što više mladih igrača dobije šansu i tako proširimo fond igrača za naredni period. Sistem takmičenja u kvalifikacijama je promjenjn  što nam je omogućilo 6 veoma jakih utakmica i sticanje velikog iskustva. Jasno nam je da su sve selekcije u ovom trenutku iznad nas u svakom smislu, ali ćemo raditi na na tome da se vremenom približimo tom kvalitetu i budemo konkurentni i takvim reprezentacijama. Daćemo svoj maksimum na terenu i u svakoj utakmici izaći na parket sa željom da pobjedimo. Iskreno se nadam da će nas zdravlje poslužiti i da nećemo biti desetkovani kao u mečevima sa Litvanijom.

Naša ekipa želi puno uspjeha Crnogorskoj reprezentaciji.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.