Futsal klub Onogošt osnovan je 20.08.2020. godine sa sjedištem u Nikšiću. U takmičarskom pogonu je trenutno samo seniorska ekipa koja se takmiči u Crnogorskoj futsal ligi i broji 16 igrača od kojih su 3 reprezentativci Crne Gore, 2 člana stručnog štaba i 5 članova Upravnog odbora. Ekipa trenira u Sportskom centru „Nikšić, kao i u Sportskom centru „Trim“. Šef stručnog štaba je proslavljeni igrač futsala i veliko ime ovoga sporta Veljko Tadić. Ekipa se za sad finansira isključivo iz privatnog sektora, ali se u klubu nadaju pomoći prvenstveno od opštine Nikšić, Fudbalskog Saveza Crne Gore kao i Ministarstva sporta i mladih. Iako novoosnovan klub gaje veoma velike ambicije kao što su ulazak play off, popularizacija kluba.

Prvjenac novajlije!!! 

Sa trenerom ekipe razgovarali smo na temu: Ambicija kluba, njegove saradnje sa ostalim klubovima iz lige, favoritu prvenstva, kvalitetu i organizovanosti lige, reprezentacije i svim stvarima vezanim za Crnogorski futsal.

Uz čestitku za novi trenerski angažman i zahvalnost na izdvojenom vremenu za početak nam recite nešto više o ambicijama FC Onogošt?

Kao prvo pozdravio bih sve čitaoce Vašeg portala i zahvalio se na čestitkama. Velika je čast biti na klupi ove ekipe opet učestvovati u ispisivanju istorije Nikšićkog futsala. Moram istaći da je ovo jedna sjajna grupa mladića koja vrijedno trenira i koja veoma dobro poznaje ovaj sport. Naporno smo radili u predsezoni i veoma spremno dočekali start, što se moglo vidjeti i na utakmici u Bijelom Polju. Čini mi se da se kockice polako sklapaju i da će Crnogorska sportska scena ozbiljno moći da računa na FC Onogošt. O ambicijama kluba dosta rano je govoriti, ali sigurno da bi zadovoljni bili plasmanom u play off, a posle toga je sve moguće.

Kakva je saradnja da ostalim klubovima koji se takmiče u Crnogorskoj futsal ligi?

Kako smo svi dugo u ovom poslu dosta dobro se poznajemo sa većinom kolega iz ostalih klubova tako je i saradnja na zadovoljavajućem nivou. Očekujemo kako vrijeme bude odmicalo da ćemo i saradnju unaprijediti.

Ko su po vama favoriti lige ove sezone?

Prvi favorit je svakako ekipa „Titograda“ što se vidi i po njihovom startu sezone, a i po igračkom kadru sa kojim raspolažu. Moje mišljenje je da su za stepenik bliži cilju od ostalih. Nekako se nameće da posle njih imamo 6-7 ujednačenih klubova. Tu mislim na KMF Brskovo, KMF Studentski dom, KMF Nikšić, KMF Cataro2019, KMF Bajo Pivljan i nas bih smjestio u ovu grupu timova. Nepoznanica je još uvjek KMF Ulcinj i KMF Pruška  i njihov igrački kadar, al sigurno da su i oni tu. Čini se da nikad ujednačenija liga nije bila.

Kakav je po Vama kvalitet lige i organizacioni nivo?

Nažalost moram konstatovati da kvalitet ligenije na zavidnom nivou. Organizacija takođe prati ovaj nivo i čini mi se da se ne pokušava dići kvalitet lige što bi bilo itekako u interesu i klubova i saveze. Nadamo se napretku po ovom pitanju.

Startovali ste pobjedom?

Odigrali smo izuzetno pametnu utakmicu na teškom gostovanju. Moram biti zadovoljan sa svim prikazanim, pogotovo činjenicom da smo sačuvali svoju mrežu. Ipak nemamo vremena za slavlje, nastavljamo sa radom. Sledeće kolo čeka nas još jedan težak ispit ekipa Studentskog doma.

Reprezentaciaja?

Kroz baraž imamo šansu da se kvalifikujemo u grupu za odlazak na Evropsko prvenstvo što bi bio ogroman uspjeh. Ipak evidetno je da stagniramo u odnosu na region. Najbolji potez saveza je U 19 selekcija. Mladi igrači imaju šansu da kroz česta okupljanja napreduju uz kvalitetan rad sa trenerima. Kroz ovakav sistem možemo za nekolike godine dobiti kvalitetne igrače za klubove i A reprezentaciju. Iskrene vjerujem da će se istrajati sa ovim projektom.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.