Futsal reprezentacija Crne Gore počela je svoj put ka Svetskom prvenstvu koje će se 2020. godine održati u Litvaniji.

Sveto Ljesar okupio je nacionalni tim u Tivtu, a u ponedeljak 28. januara Crnogorci će krenuti put Bugarske gde će na turniru preliminarne runde evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pokušati da obezbede plasman u glavnu rundu u konkurenciji domaće selekcije, Holandije i Estonije. Dve prvoplasirane ekipe sa ovog turnira nastaviće borbu za ostvarenje sna i put u Litvaniju, a ko se sve nalazi na spisku Sveta Ljesara možete pročitati na sledećem linku:

CRNA GORA PUTUJE U BUGARSKU: SVETO LJESAR OKUPIO IGRAČE PRED KVALIFIKACIONI TURNIR ZA SVETSKO PRVENSTVO!

Jedan od igrača koji će biti najveća opasnost po gol Bugara, Holanđana i Estonaca svakako je prvi strelac crnogorske lige i jedan od najboljih igrača budvanskog Cezara Dragan Jakovljević. On je za pratioce Futsal Balkana izneo svoja očekivanja pred ovaj turnir:

Putujemo u Bugarsku sa ambicijama da se plasiramo u narednu rundu kvalifikacija. Neće biti nimalo lako, Holanđani su veoma kvalitetna reprezentacija, Bugarska je domaćin i imaće veliku podršku navijača, a ni Estonija, koja je na papiru autsajder, nije bez šansi. Naša reprezentacija je dugo na okupu, imamo kvalitetan sastav i verujem da možemo zauzeti jedno od dva mesta koje će nam obezbediti plasman u narednu rundu kvalifikacija – rekao je Jakovljević.

Popularni Jakov postigao je 16 pogodaka u prvom delu šampionata Crne Gore i trenutno se nalazi na čelu liste strelaca. Veruje da će i u Bugarskoj nastaviti golgetersku seriju:

Ne smem da obećam, ali daću sve od sebe kako bih svojim golovima i učinkom pomogao Crnoj Gori na ovom turniru. Nacionalni dres je svetinja i nije bitno ko će postići pogodak, već da obezbedimo plasman u narednu rundu kvalifikacija – zaključio je Dragan Jakovljević.

Pobednik ove grupe u glavnoj rundi kvalifikacija putovaće u Rumuniju, gde će igrati protiv domaćina, Kazahstana i drugoplasiranog iz grupe C preliminarne runde (Makedonija, Albanija, Grčka ili San Marino), dok će drugoplasirana ekipa ići put Azerbejdžana, a na tom turniru će se naći i Slovačka, kao i pobednik grupe H preliminarne runde (Finska, Moldavija, Vels, Severna Irska).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.