Ekipa Titograda je osvojila svoju šestu a četvrtu uzastopnu titulu prvaka i time nastavila dominaciju u Crnoj Gori. U revanš meču finala, nakon poraza u prvom meču od 3 : 2, Titograd je u svojoj dvorani pobijedio ekipu Brskova rezultatom 7 : 2 i time nadoknadio minus iz prvog meča.
Meč je otvoren efektnim golom petom Adžića već u 1.minutu igre čime su domaćini pokazali da su riješeni da od početka igraju agresivno i napadački. Nakon gola uslijedio je pritisak Titograda koji je visokim presingom pokusavao da osujeti sve pokusaje Mojkovčana međutim u 13.minuru nakon jednog slobodnog udarca gosti dolaze do izjednačenja majstorskim golom Asanovica udarcem petom gotovo na identican način kao i kod gola domaćina.
Tada stvar u svoje ruke preuzima zvanicno najbolji igrač Crne Gore Aleksandar Obradović i u 14.minutu solo akcijom po desnoj strani se oslobađa svog čuvara a zatim preciznim udarcem pogađa mrežu gostiju za konačnih 2 : 1 na poluvremenu.

Nastavak je donio potpunu dominaciju Titograda koji je za praktično 2 minuta riješio meč golovima Markovića, Gojačanina, Spasojevića i Adžića za vodstvo od 6 : 1 u 28.minutu meča. Do kraja meča sugosti pokušavali da igorom sa viškom preokrenu rezultat ali sve što su uspjeli bio je gol Minića u 30.minutu za 6 : 2. Tačku na revanš meč je stavio golman domaćih Sekulić u 38.minutu nakon čega je moglo da počne veliko slavlje domaćina.

Na kraju moramo da istaknemo atmosferu na tribinama dvorane Verde koja je bila pravi praznik futsala u Crnoj Gori. Na jednoj trebini su bili navijači oba tima u skoro istom broju koji su svojim navijanjem pravili zaista karnevalsku feštu a sve u zaista fer i korektnom duhu i time dokazali da ovakvi mečevi i ovalva publika, kao što je to bio slučaj i u Mojkovcu u prvom meču, su prava slika kako treba da izgleda praznik futsala kao sto je bio slucaj u ova dva meca u Mojkovcu i Podgorici.

Sada na kraju prvenstva u CG želimo da uputimo sve čestitke osvajaču trofeja ekipi Titograda koja je pokazala da dugogodišnji ozbiljan pristup i rad donose uspjeh ali i veliko poštovanje ekipi Brskova, koja je u zaista teškim uslovima u kojima funkcionišu uz manjak podrške gdje je sve ostavljeno na samu ekipu, pokazala da entuzijazmom i borbenošću uz nesporan kvalitet mogu da se bore i za trofej.

Kao zaključak ove finalne serije ostaje nam utisak da je najveći dobitnik ovog puta bio futsal u Crnoj Gori!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.