Pred odlučujuće duele play-offa protiv Češke, selektor futsal reprezentacije Hrvatske, gospodin Mato Stanković prokomentarisao je za Futsal Balkan trenutno situaciju u ekipi, svoja očekivanja….

Spremamo se najbolje što možemo. Imamo problema .sa devetoricom igrača koji su bili pozitivni na virus Covid-19 na prvom testiranju. Stoga sad sa strahom čekamo sljedeće testiranje pred utakmicu. Imamo sreću što nam puno igrača igra vani i nitko od njih nije zaražen. Inače treniraćemo najpe dva puta, prijepodne, te navečer. Kako se bude bližila utakmica, tako ćemo smanjiti broj treninga. Imat ćemo na kraju jedan dnevno jer nam je pet, šest igrača došlo iz samoizolacije. Nije treniralo proteklih dana. Moramo zbog toga biti oprezni. Ne smijemo ih opteretiti sa dva treninga dnevno a ujedno pokušavamo poboljšati ono što nam je problem tako da ćemo i na osnovu analize reprezentacije Češke pripremit se dobro da bi parirali odgovarajuće na njihovu igru.

Čekaju nas dvije teške utakmice sa podjednakim šansama .Bez obzira na FIFA/UEFA rang liste, parket će pokazati tko je bolji. Jedna ekipa je bolja induvidualno dok druga kao kolektiv. Odlučivat će sitnice i individualna inspiracija, golmani, sreća, snalaženje pred praznim tribinama… Svjesni smo da će biti jako teško ali se nadamo da ćemo se na kraju mi veseliti. Ono što ohrabruje je to da Đuraš koji se posljednji priključio pripremama u Zadru i iz predostrožnosti nije trenirao, negativan je na test. Za razliku od nas Česi koji su “strepeli” danima, bila je to, pokazalo se, pila naopako jer na njihovom zadnjem testiranju, koje su imali u petak, niti jedan igrač nije bio pozitivan, te nemaju problema kao mi.

Inače Češka je tri puta igrala na SP-u, a osam puta na Europskom prvenstvu. Čak je dva puta na EP-u osvojila broncu (2003. i 2010. godine), dok joj je plasman u drugi krug, među 16 najboljih, najbolji plasman na SP-u. Nije se uspjela kvalificirati na posljednje Svjetsko i Europsko prvenstvo. Češka je 15. na svjetskoj rang listi, a Hrvatska deseta ali ponavljam da će na terenu te se videti stvarno stanje. Hrvatska je samo jednom, i to 2000. igrala na SP-u kad je bila peta, te pet puta na UEFA EURO (zadnji put u Beogradu 2016. godine) gdje je najbolji plasman ostvaren na Evropskom prvenstvima četvrto mjesto 2012. kad smo bili domaćini.

Prvi trening su futsaleri ‘Vatrenih‘ odradili u Višnjiku, a od prisutnih igrača četvorica su tri puta igrala na EP-u, ali još niti jedan na SP-u. Radi još bolje pripreme pred utakmicu, adaptacije na samu dvoranu i podlogu, “veliki” su se morali  “povući” pred malonogometašima a sve u cilju što boljeg rezultata protiv Češke. Naime Veljko Mršić, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, preselio se ovog utorka s košarkašima KK” Zadaru malu, pomoćnu dvoranu u Višnjiku, a u glavnu je uselila hrvatska malonogometna reprezentacija.

Na treningu u ponedjeljak bili su trojica vratara, Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square) i Marko Vuković (Vrgorac), zatim Ante Daničić (Saviatesta Mantova /Italija), Matej Horvat (Olmissum), Franco Jelovčić (PH Halle Gooik / Belgija), Marko Kuraja (Saviatesta Mantova), Dario Marinović (Jimbee Cartagena / Španjolska), Vedran Matošević (Dobovec / Slovanija), Tihomir Novak (Dobovec), Luka Perić (Dobovec), Kristijan Postružin (Olmissum), Josip Suton (Meta Catania / Italija) i Luka Suton (Saviatesta Mantova), kojima se pridružio i Maro Đuraš.

Stručni štab na čelu sa Mato Stankovićem čine:

-pomoćni trener Marinko Mavrović, – trener vratara Marin Stojkić, 

-kondicijski trener Hrvoje Matijević, 

-liječnik Matko Jurišić, 

-fizioterapeut Antonio Čajo i tajnik Dario Žgrablić. 

Reprezentacija Hrvatske će u domu zadarskih košarkaša, velelepno dvorani Krešimira Ćosića, u subotu, 07.11. od 19 sati, igrati protiv Češke prvu utakmicu posljednjeg kruga kvalifikacija za plasman na Svjetsko malonogometno prvenstvo, dok će se revanš meč igrati 10.11.2020.godine u Brnu.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.