Osam od deset hrvatski malonogometnih prvoligaša podržalo je prijedlog o kojem su već ranije govorili – rekao je Ile Topuzović, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, te predsjednik Komisije za mali nogomet HNS-a.

Dakle, po tom prijedlogu prvo će se odigrati ligaški dio prvenstva do kraja, preostala tri kola, a nakon toga kreće doigravanje za prvaka, ne kako je bilo planirano uoči sezone, u četvrtfinalu i polufinalu na dvije pobjede, a u finalu na tri pobjede, već zbog ove situacije s koronavirusom, imat ćemo doigravanje u jednom skraćenom obliku.

– Klubovi su podržali prijedlog da u doigravanju igra osam najboljih, te da se u četvrtfinalu te polufinalu odigra po jedna utakmica, i to na terenu bolje rangiranog, a finale na dvije pobjede gdje bi bolje plasirani eventualnu majstoricu, treću utakmicu finala igrao kod kuće – istaknuo je Topuzović.

U četvrtfinalu će prvi dočekati osmoplasiranog, drugoplasirani sedmoplasiranog, trećeplasirani šestoplasiranog, te četvrtoplasirani petoplasiranog.

Ovisno o rezultatima tih četvrtfinalnih susreta složit će se parovi polufinala, naravno, opet uzimajući u obzir plasman postignut u ligaškom dijelu. Dvojica najbolje plasiranih, koji su izborili poluifinale, domaćini su, naravno, onaj najbolje rangirani u polufinalu dočekuje najslabijeg rangiranog.

– Šibenska Crnica je predložila da u doigravanju za prvaka igraju četiri, a ne osam najboljih, ali za taj prijedlog nije podržala velika većina klubova.

Sad čekamo potvrdu nacionalnog Stožera civilne zaštile, odluku kako možemo igrati utakmice u dvorani, te potom se držati preporuka, koje pripiše Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Naravno, s obzirom kako smo svjedoci popuštanja mjera, očekujem kako će nacionalni Stožer civilne zaštite odobriti igranje utakmica u dvorani – dodao je Topuzović.

Podsjetnik, Square, koji je trenutno četvrti s 25 bodova, ima osam bodova manje od vodećeg Olmissuma, sedam manje od Novo vrijeme Apfel, te četiri manje od Crnice, a dva više od Futsal Dinama, pet više od Vrgorca, osam više od Uspinjače Gimka, dvanaest više od Universitasa, trinaest više od predzadnjeg Alumnusa, te osamnaest više od posljednjeg Splita.

U preostala tri kola ligaškog dijela dubrovački prvoligaš, koji ima osiguran nastup u doigravanju, prvo je gost Alumnusa, zatim domaćin Vrgorcu i u zadnjem kolu gost Universitasa.

Početak natjecanja u 1. HMNL predviđen je sredinom lipnja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.