Kao što smo već objavili u našem članku Renato Rumbak je novi igrač slovenskog Dobovca u čije redove prelazi iz aktualnog osvajača hrvatskog kupa, Uspinjače Gimke. KMN Dobovec (Klub malog nogometa Dobovec) je dosad osvojio po dva puta slovensko prvenstvo, kup i superkup.

 

 

Dobovec je ovako najavio Rumbaka na svojoj facebook stranici:

“🆕Dobrodošao, Renato Rumbak!
26-godišnji pivot iz obližnjeg Đurmanca novo je pojačanje crno-bijelih. Rukovodstvo kluba smatra kako je to ulaganje za budućnost. 🔝💪👍
Renato Rumbak je igrao za naš klub. „Kad sam bio mlađi kombinirao sam nogomet i futsal. Prije dvije godine odlučio sam igrati samo futsal i igrao sam za MNK Jesenje, posljednju polovinu sezone igrao sam za Uspinjaču Gimku. Želim se vratiti u formu u kojoj sam bio prije i taktički napredovati u igri pod vodstvom trenera Kujtima Morine, o kojem sam čuo puno dobrih stvari. Dobovec je najbolji klub u Sloveniji. Ovo je pobjednička ekipa sa sjajnim igračima. U prošlosti sam igrao s većinom njih i drago mi je što ću sada na bilo kojem treningu moći napredovati i učiti od najboljih na Balkanu“, kaže Renato Rumbak. Već je počeo s treninzima s ekipom i pratit će suigrače s tribine u petak.
Renato, želimo ti da ti bude ugodno u našoj sredini i dobru igru!”

 

Javili smo se Renatu s kojim smo odradili kratki intervju, a njegove odgovore vam donosimo u nastavku.

 

Dugo vremena ste igrali paralelno nogomet i futsal, a onda ste se prije dvije godine odlučili posvetiti samo futsalu. Kako je to bilo igrati nogomet i futsal paralelno i žalite li što ste se prestali baviti nogometom?

“Kao kadet sam bio član momčadi Mnk Auto Krešo koja je osvojila prvenstvo Hrvatske u futsalu. Nažalost, klub se nedugo nakon toga ugasio pa sam se odlučio posvetiti velikom nogometu. S 19 godina paralelno sam igrao nogomet u austrijskom niželigašu i futsal u Dobovcu. Smatram kako me futsal ucinio boljim nogometašem i definitivno ne žalim što sam se prestao baviti nogometom. Žao mi je što se nisam ranije odlučio posvetiti samo futsalu. Kombinacija oba sporta je odlična, ali treba biti oprezan zbog mogućih ozljeda.”

 

U drugoj polusezoni ćemo Vas gledati u dresu Dobovca, trenutno ubjedljivo prve ekipe slovenskog prvenstva i ekipa za koju ste već nastupali i bili viceprvak Slovenije. Koja su Vaša očekivanja od druge polusezone?

“Znam kako je Dobovec šampionska ekipa. Želja mi je dokazati svima da pripadam takvoj grupi igrača i pokazati svoje kvalitete. Konkurencija je velika, ali se veselim radu s odličnim suigračima i trenerima. Najvažnije mi je uloviti ritam i odraditi polusezonu bez ozljeda.”

 

U Uspinjači ste osvojili hrvatski kup. Koji su razlozi odlaska u Sloveniju već nakon jedne polusezone?

“Već na prvoj prvenstvenoj utakmici za Uspinjaču osjećao sam bolove u leđima. Ozljeda mi se pogoršala nakon treće utakmice. Morao sam sanirati ozljedu ,ići na terapije i pauzirati veći dio polusezone. Zbog toga nisam uspio držati formu u kojoj sam bio do dolaska u Gimku, a loši rezultati na startu sezone primorali su upravu kluba da traže neka nova rješenja pošto je borba za ostanak u ligi žestoka.”

 

Imate li kakvu poruku za navijače sad već bivšeg kluba?

“Upravi kluba, bivšim suigračima i navijačima želim sve najbolje. Svi su me odlično prihvatili i vrijeme provedeno u Gimki bilo je stvarno predivno, unatoč ozljedi. Nadam se kako će uspjeti povezati par pobjeda na početku polusezone i priključiti se borbi za playoff.”

 

Kad možemo očekivati Vaš prvi nastup za Dobovec?

“Mislim kako bih na raspolaganju treneru i ekipi trebao biti početkom drugog mjeseca. Još uvijek čekam da se srede svi papiri između hrvatskog i slovenskog saveza što obično traje par tjedana.”

 

Hvala na odgovorima i sretno u nastavku sezone!

“Hvala vama!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.