Splitski AFC “Universitas” je potpisao ugovor sa legendarnim vratarom Ivom Jukićem.

Ivo Jukić, jedini je hrvatski vrata koji je dvaput nominiran za najboljeg futsal golmana svijeta. Rekorder je po broju nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske i u nacionalnom dresu je prikupio 119 nastupa, a bio je kapetan reprezentacije na čak tri europska prvenstva! Jukić ima osvojena četiri domaća prvenstva i šest nacionalnih kupova. U svojoj bogatoj karijeri, osim za FC Split (400 i više nastupa za 13 godina), igrao je i u Italiji, Belgiji, Ukrajini i Latviji.

Prenosimo izjavu Ive Jukića nakon potpisa za popularne “studente”:
Najprije srdačan pozdrav za sve pratitelje Futsal Balkana i ljubitelje futsala!
Imao sam niz ponuda u Italiji, jednu i od kluba iz samog vrha Serie “A”, medutim zbog obitelji sam donio odluku da je došlo vrijeme za povratak kući. AFCU je pun momaka koji su prve korake napravili samnom kao trenerom u školi Splita i bit ce mi ogroman gušt svoje, lako moguce posljednje korake napravit s njima. Da podsjetimo da je Ivo bio i trener u omladinskoj školi MNK Splita. Njegove mlade generacije iz te škole su osim nacionalnih trofeja osvajale i najjače europske turnire. U karijeri je Juka također obavljao ulogu vratara reprezentacije Libije te trenera vratara i mlađih uzrasnih kategorija u Belgiji i Italiji. A kako je prošle godine postao brucoš na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu postao je nova 1 nakon odlaska Franka Bilića u Crnicu.

Osim što će se AFCU pojačati igrački, Ivo Jukić će također biti trener kadeta i golmana mlađih uzrasnih kategorija AFCU-a.
Futsal Balkan želi Ivi mirno more u svome Splitu, da odigra još utakmica i pokaže svojim nasljednicima još mnogo toga!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.