Futsal Balkan je imao čast da razgovara sa selektorom futsal reprezentacije Turkemnistana nakon kvalifikacionog turnira koji je održan u iranskoj Urmiji. Tukmenistan je igrao ove kvalifikacije iako je automatski kvalifikovan kao domaćin Azijkog prvenstva, koje će biti održano krajem drugog i početkom trećeg meseca sledeće godine u Ashabatu. O iskustvima iz Turkmenistana, sa kvalifikcija i očekivanjima, Robert Grdović lično…

 

FB-Kako ste postali selektor Turkmenistana?

R. G. -Najpre da se zahvalim Futsal Balkanu na pozivu!!! Kao izbornik Turkmenistana postao sam slijedom slučajnih i sretnih okolnosti tj. inzistiranju njihovog predsjenika saveza. Naime kako su oni dobili domačinstvo Azijskih igara 2020. godine krenuli su u traženja inozemnog trenera! Kako i priliči ozbiljnom savezu otvorili su natječaj za koji sam ja saznao preko jako dobrog prijatelja koji je zajedno sa mnom studirao i završio Kif-fakultet(DIF). Naravno odmah sam se javio na natječaj bez razmišljanja jer mi je bilo izazov iskušatiti se u onome što najviše volim u drugom dijelu svijeta! U konkurenciji 5 trenera iz raznih dijelova svijeta, Španjolske, Portugala, Rusije itd.. odabir je pao na mene gdje smo se ubrzo i dogovorili da potpišem ugovor na 1 godinu!!

FB-Možete li nam reći nešto o kvalifikacijama u Iranu?

R. G. –-Što se tiče kvalifikacija u Iranu one su nam jako dobro došle kao idealna provjera gdje smo u odnosu na ostale ekipe u srednjoj Aziji! Naime rezultatski nismo briljirali no isprobali smo neke nove igrače te dobio potvrdu koliko mogu moji stožerni igrači naspram konkurencije!

F.B-Kako teku pripreme?

R. G. – Pripreme idu svojim tjekom rekao bih prema planu! Trenažni proces odvija se prema planu i programu no međutim malih problema imamo sa dogovorom oko jakih prijateljskih utakmica šta je trebalo davno prije dogovoriti s obzirom da su očekivanja od nas velika!

FB-Kako procenjujete šanse Turkmenistana?

R. G. – Ono što mogu garantirati je da će naša ekipa dočekati sasvim spremna Azijske Igre te da ćemo se sa svima dostojno nositi! Sasvim sam siguran da ćemo proći skupinu te onda ovisno od ždrijeba uz malo sreće naravno i znanja izboriti polufinale što bi značilo direktni plasman na Svijetsko prvenstvo što je moja zvijezda vodilja a onda potom je sve otvoreno!!

FB-Kakav je futsal u Turkmenistanu u poređenju sa našim prostorima?

R. G. -Jednostavno teško je usporediti futsal u Turkmenistanu i na našim prostorima ali mogu reći da po talentu ima dosta sličnosti no velika je razlika u organizacijskom smislu klubova, lige i futsal fanatika te broju ljudi koje futsal okuplja pa po tome možemo reći da imaju problem sa konkurencijom i selekcijom!

FB-Pošto ste najbolji pivot u istoriji futsala u Hrvatskoj,  a neki kažu i šire, da li gajite u svojoj ekipi sistem sa pivotom ili 4/0, šta preferirate?

R. G. -Kao što ste sami rekli, “najbolji”pivot, gajim takav način igre i u svojoj ekipi, jer ukoliko ekipa nema “dubinu” a to dobiva s pivotom može imati problema u organizaciji, i konkretnosti u napadu, no međutim radimo na planu B a to je 4-0 sustav koji je sjajan kada imaš pozitivan rezultata!

FB-Koga bi želeli ili koga ne bi želeliu svojoj grupi?

R.G -Za kraj teško pitanje ali ako mogu birati, u grupi nikako ne bih volio Tajland, Vijetnam, Indoneziju, Kuvajt! Sobzirom da su uz nas nositelji Iran, Japan, Uzbekistan!!

Hvala i pozdrav za sve pratitelje Futsal Balkana!!!

Zahvaljujemo se gospodinu Robertu Grdoviću na odvojenom vremenu i razgovoru i želimo mu puno sreće u nastavku takmičenja sa reprezentacijom Turkemnistana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.