Red je došao na Belgijance da uživaju u majstorijama…

Futsal reprezentativci Srbije, Dragan Gale Tomić i Jovan Joca Lazarević kao i reprezentativac Hrvatske Franco Jelovčić se vraćaju u svoj matični klub, Belgijski Halle Gooik!

Kao posledica prekida prvenstva u Belgiji usled epidemije Covid-19, reprezentativci su usled nedostatka utakmica u nogama i zarad održavanja forme kao ustupljeni igrači pristigli u Salines Tuzla City, FC Mostar SG i MNK Olmissum iz Omiša. Pozitivna stvar oko prekida takmičenja u Belgiji je da smo imali prilike da uživamo u njihovim nastupima, dok su klubovi profitirali njihovim prisustvom na parketu, uz to dodajmo i to da su samim prisustvom kući, olakšali sebi i selektorima okupljanja u reprezentativnim nastupima. Znači da su svi imali prilike da uživaju u prednostima njihovog odsustva iz Belgije te i skupa iskoristili dobit te odluke.

FC Mostar SG sa Lazarevićem i MNK Olmissum sa Jelovčićem su osvojili duple krune u svojim zemljama, dok je Gale Tomić bio drugi sa FC Salines Tuzla City u finalnoj seriji protiv FC Mostar SG.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.