Nakon uspešnog nastupa kroz ceo tok…

Posle pet odigranih mečeva i isto toliko pobeda, futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostvarila istorijski uspeh direktnim plasmanom na EURO 2022 u Holandiji. U poslednjoj utakmici kvalifikacija, sledi revanš meč protiv futsalera Srbije. Utakmica koja reprezentaciji BiH donosi imperativ da sa maksimalnim učinkom završi kvalifikacije, dok susedima iz Srbije i bod u ovom meču bio bi dovoljan za drugo mesto i odlazak u baraž za učešće na UEFA Futsal EURO 2022 pošto bi u slučaju poraza u ovom meču a pobede Rumunije nad selekcijom Severne Makedonije, drugo mesto zauzela selekcija Rumunije. U prvom meču u Novom Sadu, domaćin je bio darežljiv te je prepustio tri boda gostima koji su više nego zaduženo slavili rezultatom 2:4 (1:2). Ovoga puta, selektor BiH, gospodin Ivo Krezo se odlučio za sličan sastav kao i za meč protiv Severne Makedonije, uz napomenu da na spisku nedostaju golman Dujmović, zatim se u timu neće pojaviti Davor Arnautović, dok su pod upitom još dva igrača, Srđan Ivanković i Kalajdžić.

Spisak selekcije BiH:

Golmani: Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Darko Milanović (Salines).

-Igrači: Marin Sesar (Mostar SG Staklorad), Josip Sesar (Wellimdorf, Stuttgart), Srđan Ivanković (Salines),  Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad), Josip Bošković (Mostar SG Staklorad), Bilal Jelić (Mostar SG Staklorad), Anel Radmilović (Mostar SG Staklorad), Mirko Hrkač (FC Mantova, Italija),  Mario Aladžić (Mostar SG Staklorad), Adnan Kalajdžić (HFC Zrinjski), Samir Gosto (Mostar SG Staklorad), Ibrahim Hršumović (GFC Sarajevo).

Spisak selekcije Srbije:

-Jakov Vulić (FON), Luka Đorđević (Dobrepolje, Slovenija).

-igrači:

Ninoslav Aleksić, Lazar Milosavljević, Andreja Stojčevski (Novi Pazar), Davor Popović (Novi Sad), Strahinja Petrov (Mantova, Italija), Miloš Stojković (Crnica, Hrvatska) Dragan Tomić (FC Salines, BiH), Stefan Rakić,  Jovan Lazarević (FC Mostar SG, BiH), Marko Pršić, Marko Radovanović (FON), Miloš Simić (Haladaš, Mađarska)..

Meč između suseda koji će odlučiti sudbinu reprezentacije Srbije, ili uz istorijski uspeh i plasman na EURO 2022, dodati selekciji BiH i epitet reprzentacije sa maksimalnim učinkom u kvalifikacijama, igra se u sredu 14.04.2021.godine u Areni u Zenici sa početkom od 18:00 časova uz prenos na Areni.

Group 4

Played Won Drawn Lost For Against Goal difference Points
Bosnia and HerzegovinaBosnia and Herzegovina 5 5 0 0 17 7 10 15
SerbiaSerbia 5 1 3 1 15 12 3 6
RomaniaRomania 5 0 3 2 10 16 -6 3
North MacedoniaNorth Macedonia 5 0 2 3 7 14 -7 2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.