Došao je na red dugo očekivani…

Nakon uspešno završene poslednje provere na drugom po redu Futsal Love Serbia turniru održanom u Vrnjačkoj Banji u periodu od 8-11. Februara na kom su najmlađi futsaleri Srbije u konkurenciji selekcija Belorusije, Bosne i Hercegovine i Rumunije, ubedljivo osvojili prvo mesto predvođeni novim šefom stručnog štaba gospodinom Markom Gavrilovićem, orlići su se okupili u svojoj već staroj bazi Vrnjačkoj Banji pred dugo očekivani kvalifikacioni turnir za UEFA Futsal Euro u-19.
Pred početak turnira selektor u-19 futsal reprezentacije Srbije gospodin Gavrilović izneo je svoja očekivanja:

Veliki izazov je ispred nas. I pored jako teške grupe ulazimo u ovo takmičenje sa jasnim ciljevima. Svesni smo kvaliteta svih protivnika i znamo da većina ljudi koji prate futsal nam u prognozama i ne daju velike šanse ali to nas samo rasterećuje i dodatno motiviše. Zelimo da odemo na Evropsko prvenstvo i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Ako u tome i ne uspemo, ne smemo da dozvolimo, da nam i naredna generacija udje u kvalifikacije iz ćetvrtog i najslabijeg šešira. I zato, u situaciji kad nam je svaki bod bitan kako za blisku tako i za malo dalju budućnost našeg futsala, potrebna nam je i veća podrška publike. Pozivam sve ljubitelje futsala da dodju u Vrnjačku Banju i da nas podrže i uživaju u kvalitetnom futsal.

Nadu za ushep u kvalifikacijama, iako zbog situacije oko COVID-19, ova generacija u-19 reprezentacije Srbije nije imala prostora da se okuplja češće kao predhodna, iako je Srbija kao učesnik kvalifikacionog turnira u Vrnjačkoj Banji reprezentacija četvrtog šešira daje nam ne samo prednost domaćeg parketa već i to što je za veoma kratko vreme prikazan u igri najlađih futsalera Srbije.

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu igra protiv selekcije Francuske koja je dominantno osvojila poslednji Futsal Week turnir u Poreču 16.03. u 16h potom sledi susret protiv selekcije Mađarske u četvrtak 17.03. od 19:30h dok poslednju utakmicu orlići igraju protiv Slovenije u subotu 19.03. sa početkom od 19:30h.

Na spisku su sledeći igrači:

GOLMANI:
LUKA ĐORĐEVIĆ (VINTER SPORT, Niš),
UROŠ MARAN (SAS, Zrenjanin),
BOŠKO ĐUROVIĆ (EKONOMAC, Kragujevac),

IGRAČI:
LAZAR ŽIVANOVIĆ (BAJINA BAŠTA, Bajina Bašta)
UROŠ NEDELJKOVIĆ (EKONOMAC, Kragujevac),
ALEKSANDAR STANKOVIĆ (KONJARNIK, Beograd),
MATIJA UROŠEVIĆ (VINTER SPORT, Niš),
ALEKSANDAR TOMIĆ (NOVI SAD, Novi Sad),
PAVLE SAVKOVIĆ (NOVI SAD, Novi Sad),
NEMANJA PAUNOVIĆ (SMEDEREVO, Smederevo),
MATEJA ĆIRKA (SMEDEREVO, Smederevo),
UROŠ NIKOLIĆ (SMEDEREVO, Smederevo),
BRANISLAV ŽIVANOVIĆ (SMEDEREVO, Smederevo),
ANDRIJA MARJANOVIĆ (FON, Beograd),
MILORAD BOJIĆ (LOZNICA GRAD 2018, Loznica).

Stručni štab:
selektor – Marka Gavrilovića,
trener – Dragan Đorđević,
kondicioni trener – Aleksandar Đurić,
trener golmana – Ivan Mandić,
doktor – Milisav Popić,
fizioterapeut – Branislav Radenković,
ekonom – Đorđe Otović,
tim menadžer – Marija Armuš.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.