Pred nama je uvodni meč UEFA Futsal EURO…

UEFA Futsal EURO u Holandiji je pred nama. Od 19.01. pa do 06.02.2022.godine uživaćemo u majstorijama 16 najboljih ekipa Starog kontinenta. Među 16 ekipa koje će se boriti za titulu najboljeg, nalazi se i futsal selekcija Srbije. Tim Dejana Majesa ima čast da otvori EURO u utakmici protiv aktuelnog nosioca titule najboljeg na svetu sa poslednjeg FIFA Futsal World Cup u Litvaniji. Čast i privilegija igrati protiv najbolje ekipe, koja se za dlaku, mnogi će reći, provukla u eliminacionoj fazi protiv tada značajno oslabljene povredama i suspenzijama selekcije Srbije, koja je iako oslabljena imala šansu da izbaci Portugal i nastavi takmičenje na SP. Da li će napokon “pasti” Portugal? Odgovor na to pitanje znaćemo oko 19:30 časova nakon poslednjeg zvižduka sudijskog para iz Hrvatske Jelića i Babića kojima će kao treći sudija asistirati Italijanka Chiara Perona. Pred prvi meč na prvenstvu u grupi “A” dobili smo komentar selektora Srbije gospodina Dejana Majesa.

Selektor futsal reprezentacije Srbije gospodin Dejan Majes 

Težak dan je pred nama. Radovali smo se početku Evropskog Prvenstva, međutim sam start nam je pokvaren povredama i Covid-19 simptomima. Znali smo da Stojkovića nemamo za prvenstvo, potajno se nadali oporavku Lazarevića, ali nikako nismo računali da će Covid-19 uzeti danak u vidu Aleksića, Rajčevića i Matijevića. Težak udarac…
Ali, sve to smo ostavili iza nas. Odradili smo poslednji trening i spremno očekujemo start. Otvaranje EP sa Portugalom, Evropskim i Svetskim prvakom je lep povod da svako od nas ostavi srce na terenu i da svoj maksimum. Nesumnjam da će momci sve uraditi da što bolje započnemo ostvarenje zacrtanog ( prolaz grupe ) a kasnije i drugi deo snova. Žal je što nam je u osmini finala protiv istog protivnika na SP falilo 3 igrača a i sada smo dodatno desetkovani. Sigurni smo da smo kompletni da bi smo im naneli ozbiljne probleme, ali ćemo se potruditi i sutra da pokažemo da smo kadri za isto.
Verovali smo da smo krojači svoje sudbine i da sve zavisi od nas samih i bili smo spremni za to. Međutim Covid-19 nosi svoj danak a mi smo ipak čvrsto nogama na zemlji i uradićemo sve da zacrtano ispunimo, kako god.
U naredna dva meča protiv Ukrajine i domaćina Holandije ulazimo kao favoriti na papiru, a mi ćemo sve uraditi da to pokažemo i na terenu. Dokazali smo da znamo da se nosimo sa ulogom favorita, sada je vreme da obnovimo gradivo.
Najbitnije je da nismo uzdrmani, i da je atmosfera u ekipi ostala na visokom nivou.

Meč između selekcija Srbije i Portugala je na programu od 17:30 časova uz direktan prenos na RTS.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.