Posle neočekivano ispuštane prilike da se među 6 futsal reprezentacija iz Evrope nađe na Svetskom Kupu, reprezentacija Hrvatske kreće u nove pohode…

Poraz u dvomeču sa ekipom Češke, uzdrmao je redove reprezentacije, ali obzirom da je sledio novi ciklus kvalifikacija za UEFA Futsal Prvenstvo Evrope u Holandiji, NSH je brzo reagovao i našao rešenje, postavljajući za novog izbornika, dugogodišnjeg pomoćnika Mate Stankovića, gospodina Marinka Mavrovića, koji je svom stručnom štabu pridodao Duje Maretića, novog izbornika U19 selekcije i tako stvorio temelj za debi na klupi reprezentacija Hrvatske pred izazove koji ga očekuju već ovih dana.

Po rečima gospodina Mavrovića, posle neuspeha protiv futsal reprezentacije Češke i izgubljene šanse, da se posle dužeg vremena, nađu u završnici Svetskog prvenstva, ono što je najbitnije je da se momčad za veoma kratko vreme, psihički stabilizuje i spremno dočeka prve nastupe. Nada se da će uz spoj iskustva i mladosti iako je iza njih protekao veoma kratak period to i uspeti. Takođe se nada da će uz pomoć izuzetno perspektivnog i mladog stručnjaka, svog pomoćnika, Duje Maretića, uspeti da “prodrma” ekipu i spremi je za predstojeće utakmice. Obzirom da je imao priliku da provede izvesno vreme sa ekipom Olmissuma, koja se spremala za UEFA Futsal Ligu Šampiona, video je sa kolikom predanošću i energijom radi Duje, tako da smatra da je njegov izbor za pomoćnika pravi potez. Ono što je veoma bitno u celoj priči je to, da obzirom da je futsal izuzetno naporan sport, u startu će se potruditi da shodno mogućnostima ekipe, napravi kvalitetan roster, da ubrza igru do maksimuma uključujući kompletan tim kroz ravnomerno raspoređene rotacije shodno svojim taktičkim zamislima i odgovarajućem protivniku.

Veoma ga raduje to što je imao priliku da kao izbornik U19 trenira momke koji se nalaze na spisku pozvanih a koje je trenirao kroz U21 selekciju i dobro zna njihove mogućnosti, tako da će zasigurno istima dati priliku da pokažu da li su kadar da rame uz rame stanu sa iskusnijim futsalerima i da zajedno čine celinu koja će uspešno izneti teret kvalifikacija. Napominje da svoju momčad ne stavlja u ulogu favorita kao i da mu je uvek sva pažnja usmerena ka prvom suparniku. Ovoga puta to je na debiju ekipa Albanije (Varaždin, 27.01.2021.godine) i Danske (Aarhus, 30. 01.2021.godine.)

Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square), Marko Vuković (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Luka Perić (Dobovec), Maro Đuraš (Weilimdorf), Josip Suton (Meta Catania), Stjepan Perišić (Olmissum), Kristijan Postružin (Olmissum), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo) i Josip Jurlina (Olmissum).

Pretpozive su dobili Luka Suton (Mantova), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Nikola Gudasić (Vrgorac), Duje Kustura (Olmissum) i Valerije Jurić (Olmissum).

Futsalere Hrvatske danas 22.01.2021.godine očekuje obavezno testiranje dok je za  24.01.2021.godine zakazano okupljanje.

Razmišljanja selektora Slovenije… 

Selektor BiH…. 

A pred start iz Srbije… 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.