Orlovi pred Belorusiju u miru Šumarica se…

Futsal reprezentacija Srbije uoči prvog meča u Kragujevcu u okviru baraža za plasman na UEFA Futsal EURO u Holandiji koje će se održati od 19.01.- 06.02.2022.godine, okupila se u prelepom ambijentu kompleksa u Šumaricama, nedaleko od Kragujevca, gde se pod vođstvom selektora gospodina Dejana Majesa i stručnog štaba koji još čine treneri Vladimir Prša Jovanović i Vojkan Vukmirović, zatim Aleksa Antonić trener golmana i Aleksandar Petrović kondicioni trener, spremaju za odlučujuće mečeve. Iako sklonjeni od gužve, boravak najboljih koje futsal Srbija ima, nije mogao proći tek tako neopaženo u kraju koji je deceniju bio poznat kao središte futsala na ovim prostorima, tako da su preduzimljivi domaćini organizovali gostovanja na medijima i prijem za reprezentativce imajući u vidu da je parket Jezera itekako dobro poznat većini igrača.

Sekretar Sportskog Savezu grada Kragujevca  Borko Marinkovic sa reprezentativcima Srbije 

Selektor futsal reprezentacije Srbije gospodin Majes je odvojio vremena i izneo nam očekivanja pred mečeve sa Belorusijom:

Došlo je vreme i za baraž sa Belorusijom.
Prvo okupljenje posle Svetskog Prvenstva sa kojeg smo se vratili po meni a i po futsal javnosti nezasluzeno ranije nakon eliminacije od ispostavilo se kasnije osvajača titule najbolje ekipe na svetu, selekcije Portugala, koja bi nam u slučaju pozitivnog ishoda u ovom dvomeču protiv Belorusije bila rival u grupi “A” u Amsterdamu i sa kojom bi igrali na otvaranju EURO 2022. Momci željni da se ponovo sretnemo, prepuni sumiranja lepih uspomena sa prethodnog prvenstva. Atmosfera kako i dolukuje, pozitivna, radna i provejava entuzijazam i vera u odlazak na Evropsko Prvenstvo.


Mali problem predstavlja okupljanje ekipe zbog obaveza prema klubovima i kratkog UEFA termina od 14-17.-og. Ekipa će biti kompletirana tek dan pred odigravanje prve utakmice pošto očekujemo Nemanju Momčilovića i Strahinju Petrova koji svoje obaveze u klubovima imaju u subotu 13.novembra.
Svesni smo kvaliteta tima Belorusije. To je ekipa koja je disciplinovana, fizički spremna i nadasve uporna, ali takođe znamo i naš kvalitet i svesni smo da je on na našoj strani. Uvereni smo da od nas zavisi koja će ekipa završiti na najvećoj Evropskoj smotri.
Ne bežimo od uloge favoriti, utakmicu pripremamo kao da se radi o najjačem protivniku i verujem da ćemo sve to pokazati i na terenu.
Posle prve utakmice u Kragujevcu nam predstoje poteškoće oko revanša. U utorak 16.-og krećemo put Belorusije, a na njihovo tlo se spuštamo 17.-og u 01 h iza ponoći, odnosno na dan odigravanja utakmice, ali i pored toga smo optimisti i imamo jasnu želju i cilj, a to je trijumf u obe utakmice. Prednost u tom meču nam pravi i povratak Jovana Lazarevića koji prvu utakmicu ne igra zbog parnih žutih kartona.
Ubeđen sam da će igrači opravdati moje reči i da ćemo se iz Belorusije vratiti uzdignutih glava kao sa Svetskog Prvenstva.
Jedno sam siguran, a to je da ćemo sve dati da predstavljamo zemlju i grb na dostojanstven način kao i u prethodnom periodu. Takođe bih napomenuo da počinjemo sa praksom poziva u reprezentaciju mlađih igrača, kao što je ovoga puta slučaj sa Rosićem, nekadašnjom uzdanicom U19 reprezentacije Srbije, KMF “Metalca” a sada članom KMF Loznica-Grad, kako bi i mlađi naraštaji uvideli da upornim radom i zalaganjem mogu postati deo reprezentativne, mogu već slobodno reći futsal familije i deo kulta reprezentacije ka kome svi u Savezu težimo.

Da dodamo da se prvi meč između dve selekcije igra u Kragujevcu u Hali Jezero u ponedeljak 15.novembra sa početkom od 18 časova dok je revanš meč u Minsku 17.novembra od 16:30. Pravilo “gola u gostima” se primenjuje na ove utakmice baraža, što znači da ako se susreti završe sa izjednačenom gol razlikom nakon revanša, tim sa većim brojem golova u gostima će se kvalifikovati. Isto bi važilo i posle produžetaka, dok bi se u slučaju identičnog skora u Minsku i nakon produžetaka izvodili penali.

GOLMANI

Nemanja Momčilović (Lil, Francuska)

Jakov Vulić (FON)

Nemanja Milanović (Ekonomac)

IGRAČI

Slobodan Rajčević (FON)

Miloš Stojković (Pula, Hrvatska)

Dragan Tomić (Hale-Gooik, Belgija)

Marko Radovanović (FON)

Marko Pršić (Al Arabi, Kuvajt)

Stefan Rakić (Rekord Bjelsko-Bjala, Poljska)

Jovan Lazarević (Tjumen, Rusija)

Strahinja Petrov (Real San Giuseppe C5, Italija)

Denis Ramić (FON)

Ninoslav Aleksić (Kečkemet, Mađarska)

Mladen Kocić (Loznica)

Andreja Stojčevski (Ekonomac)

Lazar Milosavljević

Đorđe Rosić (Loznica)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.