Na otvaranju UEFA Futsal EURO…

Na otvaranju UEFA Futsal EURO u Holandiji, u utakmici odigranoj u Amsterdamu, reprezentacija Srbije nije uspela i pored vođstva od 2:0 da savlada favorizovanu selekciju Portugala, aktuelnog nosioca titule najboljeg na svetu i u Evropi.

Krenulo je kao iz snova. Iako oslabljeni neigranjem Lazarevića, Simića, Stojkovića, Rajčevića, Aleksića i Matijevića, koronom određen sastav orlova, znalački postavljen od strane selektora Majesa, sa igračima koji su u stroju. hrabro je ušao u meč i visokim presingom zbunio Portugalce kojima u tim trenucima ništa nije polazilo za nogom. Na početku drugog minuta golman Portugala ruši Rakića u kaznenom prostoru, kapiten Marko Pršić preuzima odgovornost i pogađa penal za vođstvo od 1:0. I dalje nastavljaju hrabrom igrom Srbi utakmicu. Ponovo kapiten kapitenski u sedmom minutu. Nakon dva odbitka, najpre Stojčevskog pa Pršića, treći šut upornog Prsića završava u mreži Souse. Nokdaun za Portugal!

Međutim, u 11.minutu pad koncentracije i zbunjenosti u odbrani iskusni Portugalci koriste i rutinski preko Paulete smanjuju na 2:1. Nastavlja se borba prsa u prsa, međutim bez alibija, još jedna greška u odbrani i Pany Varela vraća favorita u život u 19.minutu za 2:2 i odlazak na odmor.

U nastavku druga priča, Portugal se pita za sve, Srbija sporadično preti ali ponavlja greške iz nokaut faze FIFA Futsal World Cup-a, prima dva olaka brza gola u 30-tak sekundi i u 26.minutu Portugal vodi 4:2 golovima Hesusa i Paka. U nastavku, ista priča, za razliku od prvog dela, ovoga puta se na terenu pita Portugal. Preumorna Srbija uspeva da spreči Portugal da slavi ubedljivije, dok svoje malobrojne šanse nije iskoristila. Na kraju 4:2 (2:2) za Portugal, dok Srbija ima vremena do nedelje da se odmori i da eventualno računa i na pojačanje na klupi u meču protiv Ukrajine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.