Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine, u Bukureštu je slavila za…

U svom trećem meču u kvalifikacijama za UEFA Futsal Prvenstvo Evrope u Holandiji 2022.godine, futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je u Bukureštu krupan iskorak ka prvoj poziciji u kvalifikacionoj grupi i direktnom plasmanu na EURO, pošto je savladavši domaćina, ekipu Rumunije rezultatom 3:2 (0:2) i stigla sa devet bodova iz tri utakmice na korak do svog prvog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Dva pogotka Anela Radmilovića za vođstvo od 0:2 na poluvremenu i jedan efektni udarac Srdjana Ivankovića minut i dvadeset sekundi pre kraja, reprezentaciji BiH su doneli nova tri boda. Naravno, tu je i neizostavno Darko Milanović, koji je u više navrata spasao svoju mrežu, naročito kada su Rumuni krenuli na sve ili ništa i koji u dva navrata nije mogao učiniti ništa kod dva pogotka domaćih. Prvi je maestralno uputio Ferreira u 25.minutu, dok je drugi gol za Rumuniju posle odbitka sa dva metra postigao Matei u 36.minutu. Ipak svoje umeće i srčanost Deko je pokazao pred sam finiš meča, kada je uspeo da posle postavljanja živog zida kod slobodnog udarca domaćih i veoma brzog sudijskog zvižduka za izvođenje udarca, stigne i zaustavi šut domaćeg igrača i spreči izjednačenje. Naravno da je za ovaj uspeh zaslužan ceo tim tako da treba spomenuti i ostale, Kahvedžića, Arnautovića, Pantića, Sesara, Jelića i ostale, pošto su svi dali svoj doprinos u ovoj velikoj pobedi za ubjedljivo prvo mesto na tabeli. Rumunija ima dva, Srbija i Severna Makedonija po jedan bod.

Ovaj uspeh nebi bio moguć bez učinka kompetentnog stručnog štaba, počev od selektora gospodina Ive Kreze, preko pomoćnih trenera, doktora, fizioterapeuta pa do Marija Šandrka, čoveka koji je do tančina odradio analitičku pripremu utakmica i time znatno olakšao stručnom štabu pripremu za mečeve.

Uzvratni susret sa Rumunijom, futsal reprezentacija BiH igra u Zenici 10.03.2021.godine.

Uoči Bukurešta… 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.