Na gostovanju u Letoniji futsal reprezentacija Slovenije stigla je do nova tri boda…

Slovenačka futsal reprezentacija u Olimgalskom centru Zemgale, postigavši pogodak u 10. minutu prvog poluvremena, osvojila je nova tri boda protiv Letonije u utakmici kvalifikacionog ciklusa za UEFA Futsal Prvenstvo 2022. godine sa 0:1. Na kraju meča Letonija je više napadala, ali nije uspela da izjednači rezultat.

Obe ekipe odigrale su po jedan meč pre današnje utakmice, u kojem su slovenački futsaleri bili superiorniji od Švajcarske sa 12:1 dok je Letonija izgubila od Španije 0:7 u prvoj utakmici kvalifikacija.

Makim Seen je prvi imao šansu ali je bio neprecizan. Kasnije je inicijativu preuzela Slovenija koja je znatno agresivnije i opasnije napala. I golman Aigars Bondars i okvir gola spasili su Letoniju od pogodaka Sredinom poluvremena bilo je i nekoliko dobrih šansi domaćih u napadu, ali su šutevi bili neprecizni. Slovenački pritisak rezultirao je golom u 10. minutu, kada je Čujec postigao treći pogodak u kvalifikacijama. Nakon postignutog gola, domaći futsaleri su se trgli, a u jednoj od akcija slovenački golman je izvrsno reagovao. Gostujuća odbrana nije imala previše problema da spreči dodavanja prema pivotu domaćih.

Takođe u drugom poluvremenu Slovenci su imali prvu opasnu priliku, ali Bondars je bio siguran na golu. U prvih sedam minuta Slovenija je bila bliža drugom golu nego ekipa Letonije za izjednačenje. Sedam minuta pre kraja regularnog vremena Letonija je krenula u kontru koja nije rezultirala izjednačenjem. Do kraja utakmice, domaći nisu uspeli da stvori neku ozbiljniju šansu tako da je Slovenija ostvarila drugu pobedu, a Letonija je pretrpela drugi poraz u dve utakmice.

Letonija – Slovenija 0:1 (0:1)
Strelac: Čujec 10′.

M Zemlja U P N I G/R B
1. Slovēnija 2 2 0 0 13:1 6
2. Spānija 1 1 0 0 7:0 3
3. Letonija 2 0 0 2 0:8 0
4. Švajcarska 1 0 0 1 1:12 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.