Osvajač duple krune KMF FON…

Šampion Srbije i pobednik Futsal Kupa Srbije sezona 2020/2021, ekipa Beogradskog KMF FON krenula je u Hrvatsku u prelepo mesto Omiš gde će na turniru Main Round UEFA Futsal Lige Šampiona, pokušati da posle turnira Elite Round održanog u Podgorici, izbori nastavak takmičenja ovogodišnje izdanja Liga Šampiona.

Dug i težak put do Omiša gde ih u borbi za nastavak takmičenja očekuje najpre susret sa predstavnkom Hrvatske ekpom MNK Olmissum, koju sa klupe predvodi mladi stručnjak Duje Maretić i koja je u zadnje tri sezone izbila u prvi plan u Hrvatskoj, najpre plasmanom u 1.HMNL pa do dve duple krune i pobednika Superkupa. Takođe su Omišani bili na korak od plasmana među osam najboljih ekipa u Evropi i završnice turnira UEFA Futsal Lige Šampiona koji je odigran u Zadru, nakon poraza od KPRF rezultatom 2:1. Ostali učesnici turnira u Omišu su Leo (ARM) I Diamant Linz (AUT) koji je prva ekipa iz Austrije koja je prošla kvalifikacije za Main Round.

Učesnici UEFA Main Round u Omišu:

Po svima derbi meč i meč koji će možda i odlučiti putnika u Elite Round je susret između dva prvaka iz Hrvatske i Srbije koji je na programu u sreda 27.10.2021.godine. Trener predstavnika Srbije, gospodin Miloš Alilović izneo je svoje viđenje uoči početka turnira u Omišu.

Posle uspešno završenog turnira u Podgorici, naš klub očekuje novi izazov u Ligi Šampiona. Žreb je bio takav da idemo put Hrvatske gde nas čekaju 3 izuzetno teška meča. U ovoj fazi nema lakih utakmica, ulog je Elitna runda i privilegija je biti među 16 najboljih futsal ekipa u Evropi.
Što se tiče trenutne forme KMF “FON”, na turnir u Omiš idemo spremni, prva 2 kola domaćeg prvenstva smo odigrali promenljivo, jesmo obe pobedili, ali smo svesni da može i mora mnogo bolje. Najvažnije je da svi budu zdravi, kvalitet i želju imamo, očekujem da ono najbolje iz ove ekipe pokažemo baš u Omišu. Prva utakmica je protiv domaćina i sigurno da ko odnese pobedu iz tog meča stiče lepu prednost da na kraju bude prvi u grupi. Olmissum je odlična ekipa, dobro vođena i to potvrdjuju rezultati koje prave u poslednje 2 sezone.
Put Hrvatske krećemo 3 dana ranije kako bi se što bolje pripremili za ono što nas očekuje. Svi u klubu, od uprave, struke i igrača smo svesni šta bi nam značio uspeh u ovoj fazi Lige Šampiona, tako da ćemo uraditi sve da se iz Hrvatske vratimo kao pobednici i nastavimo da ispisujemo istoriju KMF FON-a.
Sportski Pozdrav za sve ljubitelje Futsala na Balkanu.

Raspored utakmica u Omišu:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.