Poslednje kolo i najveći ulog u meču..

Pred nama je završnica turnira Preliminary Round UEFA Futsal Lige Šampiona za sezonu 2020/2021 u Podgorici. Meč odluke koji će odigrati domaćin turnira tim KMF “Titograd”, šampion Crne Gore i ekipa KMF “FON” iz Beograda, šampion Prve Futsal Lige Srbije.

“Biti ili ne biti pitanje je sad”, ili “Boj ne bije svijetlo oružije, već boj bije srce u junaka”

Sve što bi napisali, delovalo bi možda i suvišno, ali istina je samo jedna, ulog je samo jedan i to ogroman. Ceo ulog je stavljen na večerašnjih 40 minuta parketa Sportskog Centra Morača u Podgorici. Bolji iz ove utakmice (KMF FON odgovara i nerešen rezultat), onaj koji nakon zvuka sirene po isteku meča slavljenički krene put svlačionica, taj je budući učesnik Main Round UEFA Futsal Lige Šampiona. Cela sezona staje dakle u nekima kratak vremenski period u kojem sitnica može odlučiti. Odlično izveden prekid, udarac, odbitak, kontra, stativa, prečka, raspoloženi golman i naravno trenutno raspoloženje i atmosfera u ekipi. Može li domaćin uspeti da na svom parketu savlada pre početka turnira favorizovane Beograđane, skup vrhunskih futsalera, fantastičnih individualnih karakteristika, tim sastavljen od desetak stalnih i povremenih reprezentativaca Srbije ili će pobednik biti ekipa iz Beograda, videćemo večeras.

U kratkotrajnoj pauzi između obaveza, dobili smo iz Podgorice komentar šefa stručnog štaba šampiona Srbije gospodina Miloša Alilovića.

Pre početka kvalifikacionog turnira u Podgorici negde se i očekivalo da će poslednja utakmica u grupi odlučivati o prvom mestu, što se i desilo. Ulog je veliki za obe ekipe i sigurno je da će se večeras voditi bitka za svaku loptu. Domaćin turnira, KMF Titograd je pokazao da ima svoje adute, posle dve pobede i bez primljenog gola ulaze u večerašnji duel.
Što se tiče KMF FON, znamo da nas očekuje teška i tvrda utakmica, motivisan domaćin, ali ono što me raduje je da su svi igrači zdravi, spremni i maksimalno posvećeni uspehu celog tima! Sigurno je da i mi imamo svoje adute, forma nam je u usponu i bez ikakvih kalkulacija ulazimo u večerašnji meč.

Sportski pozdrav iz Podgorice!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.