Šampion Bih učestvovaće u Ellitnoj rundi Lige Šampiona.

Svoje utakmice igraće u Moskvi a za protivnike će imati domaći KPRF, belgijski Halle Goik ( za koji nastupa srpski reprezentativac Tomić) i slovenački Dobovec .

Utakmice su na programu od 19.11.2019.

“Plasmanom među 16 najboljih napravili smo historijski uspjeh, tako da u Rusiju putujemo potpuno rasterećeni. Pokušat ćemo Bosnu i Hercegovinu predstaviti na najbolji mogući način. Nažalost, u Rusiji zbog ozljeda nećemo moći računati na četvoricu igrača: Kristijana Pantića, Daniela de Souzu, Bilala Jelića i Vladana Vesića. Naravno, na kraju se želim zahvaliti na podršci Nogometnom savezu BiH i našim sponzorima”, izjavio je uoči puta predsednik Mostar Stari Grad Staklorada Amel Bajgorić.

Pogledajte kako su u KPRF predstavili šampiona BIH u videu.

Pobednici grupa kvalifikovaće se za Final 4., a najveća borba se očekuje u Kazahstanu gde domaći Kairat neće imati ni malo lak posao  protiv Pescare, Benfike i El Pozo Mursije.

Novo Vrijeme iz Makarske očekuje da može napraviti pomak u odnosu na prošlu sezonu kada su takodje bili u grupi sa Sportingom.

“Sporting je vrhunska, top ekipa. Analiziram ih već dva dana. Ne bih previše radio razliku u odnosu na lani. Kada krene utakmica vidjet ću što se može promijeniti. Imam neke taktičke ideje. Nećemo sigurno ići s njima u jurnjavu. Ako pogledaš samo gol-razliku to je zastrašujuće, ako ih analiziraš – još je gore. Mene plaši njihova obrana, toliko su brzi da je teško doći do situacija protiv njih. Njihov napad me ne plaši, imamo igrače koji mogu odgovoriti na napad. Agresivni su, trče, ne daju ti disati. Oni su opasniji kada je lopta kod nas. Ako odigramo dobru utakmicu neće Sportingu biti lako s nama – izjavio je trener Makarana Tomislav Horvat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.