Poštovani Duje, najpre čestitke nakon plasmana u Elite Round futsal UEFA Lige Prvaka!
Možete li nam reći koliko je bilo teško pripremiti ekipu za turnir Main Round obzirom da se igralo pred domaćom publikom i da je nad Vama visio teret favorita obzirom na sjajne rezultate koje ste za tri sezone napravili.

  • Hvala Vam puno na čestitkama. Pa iskreno, mi smo se od početka priprema počeli spremati sa fokusom na Ligu prvaka i tempirat formu. Sigurno da je uloga domaćina stavila na nas dodatnu ulogu favorita i očekivanja i ja sam sretan sto smo to uspjeli opravdati te imali domaćoj publici što i pokazati.

Da li je pobeda nad prvakom Srbije ekipom KMF “FON” u prvom meču po Vama već značila da ste izborili plasman u nastavak takmičenja i kako ste održali visok nivo igre u naredna dva meča gde ste superiorno savladali preostala dva protivnika?

  • Bez lažnih uvijanja, da, pobjeda protiv FON-a je bila odlučujuca tko će iz naše skupine proći u Elitnu rundi jer Srbi posjeduju identičnu kvalitetu kao i mi. Nakon toga je bilo bitno zadržati ozbiljnost i stav, jer znamo s kojih područja dolazimo te da volimo podcijeniti i unaprijed upisati stvari. Zbog toga sam ponosan na momke kako su odigrali preostale dvije utakmice bez greške.

Možete li ukratko dati kratak sažetak o sve tri utakmice na turniru?

  • Protiv FON-a je bilo jako bitno da se držimo taktičkih dogovora i pametno ih sprovedemo na terenu. Ono što je to definitivno olakšalo je što su svi igrači bili maksimalno fokusirani i na vrhuncu svojih izvedba, tako da mislim da smo zasluženo odnjeli pobjedu. Protiv Diamanta iz Linza je bilo bitno zadržati fokus i s obzirom na poraz FON-a od Lea proći sta bezbolnije po pitanju kartona i ozljeda.Utakmica protiv Lea je bila psihički dosta zahtjevna jer nismo dugo mogli otvoriti protivnika. Međutim, nakon sto smo uspjeli sve je bilo jednosmjerna ulica.

Kakav bi po Vama bio idealan sastav grupe na žrebu u sredu trećeg novembra odnosno koji bi Vam protivnici bili po meri da prevaziđete prošlogodišnji istorijski uspeh kada ste se našli među 16 najboljih ekipa u Evropi i kada ste pružili dostojan otpor i za malo iznenadili KPRF iz Rusije obzirom da ste poveli u tom meču?

  • Pa iskreno, iz prve jakosne skupine teško se možemo sa svima nositi (Sporting, Benfica, Barcelona, Kairat), ali veselim se i nestrpljiv sam da se nadmećemo sa svima koga nam ždrijeb dodjeli te da predstavljamo hrvatski futsal na najbolji mogući način.

Mesec dana je pred Vama do početka turnira Elite Round i uz nastavak takmičenja u domaćem prvenstvu kakvi su Vaši dalji planovi da održite visok nivo forme ekipe i isti tempirate za Elite Round?

  • Sve daljnje pripreme i tempiranje za Elite round radimo u dogovoru s našim kondicijskim trenerom Marinom Marušićem, mag.cin. te ostatkom stozera.
    Ali, dozvolite nam da idemo utakmicu po utakmicu, do kraja godine čeka nas dosta izazovan raspored kako u 1.HMNL, tako i u kupu HR.

Sportski pozdrav sa Futsal Balkana i sretno u sredu na žrebu!

  • Sportski pozdrav i Vama!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.