Osvajač duple krune ekipa FON-a…

Pobednik Futsal Kupa Srbije i osvajač titule prvaka Prve Futsal Lige Srbije u nikad zanimljivijem i neizvesnijem finalu play-offa, ekipa KMF “FON”, posle višednevnih priprema u svojoj staroj bazi, planinskoj lepotici Zlatiboru, stigao je u Pidgoricu i odradio prvi trening u SC Morača gde će se i održati turnir Preliminary Round UEFA Futsal Lige Šampiona u periodu od 21.-24.08.2021.godine. Sa ciljem da se plasira u narednu rundu, stručni štab je uz vrhunska pojačanja, uložio sve napore da se ekipi omoguće idealni uslovi pred turnir. U Podgorici pored domaćina prvaka Crne Gore, protivnici prvaku Srbije biće predstavnik Irske tim Blue Magic iz Dablina, koji predvodi Siniša Šicar i ekipa MFC CIU šampion Gruzije. Beograđani predvođeni sa sedam reprezentativaca Srbije sa poslednjeg okupljanja, sigurno predstavljaju favorita na ovom turniru, ali ulogu pretedenta za dalji prolaz, moraju opravdati na parketu Sportskog Centra Morače. Očekivanja iz tabora FON-a dobili smo od šefa stručnog štaba gospodina Miloša Alilovića.

Na turnir koji se igra u Podgorici u Preliminarnoj Rundi Uefa Futsal Lige Šampiona, idemo spremni i motivisani da napravimo još jedan iskorak i uspeh iz prošle sezone potvrdimo u najjačem klupskom takmičenju. Na Zlatiboru smo imali idealne uslove za rad i upoznavanje (uigravanje) . Novi igrači su se brzo uklopili i sa obzirom na kvalitet koji su nam doneli, sa pravom očekujem da u Podgorici osvojimo prvo mesto i nastavimo dalje takmičenje u 32 najbolje ekipe.
Kompletan stručni štab i svi igrači su svesni da nam se pruža lepa prilika da uspehom u Podgorici, možda u sledećoj rundi naš klub i Beograd dobiju domaćinstvo za jednu od grupa u nastavku takmičenja.
Prvi protivnik je Blue Magic iz Dablina i sve misli su nam okrenute ka toj prvoj utakmici. U Ligi Šampiona nema lakih protivnika, maksimalno ozbiljno se spremamo i nadam se da ćemo kvalitet koji posedujemo pokazati i na parketu. Omo što me najviše raduje je da su svi igrači zdravi i spremni i da jedva čekaju da turnir počne. KMF “FON” prvi put u istoriji igra elitno klupsko takmičenje i nadam se da ćemo svi zajedno biti na visini zadatka i da dostojno predstavimo naš klub i Srpski Futsal.

Sportski pozdrav za sve čitaoce Futsal Balkana!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.