Uoči finalnog meča…

Sezona za istoriju Stuttgarter Futsal Club e.V 2020 je pri kraju. Ekipi koju sa klupe predvodi Vojkan Vukmirović (nasledio Gorana Melhera) I čiji sastav čine uglavnom igrači sa ovih prostora, koji za razliku od ostalih ekipa čine ovaj tim prepoznatljiv po igri i svom futsal “šmeku”, ostao je još jedan korak do krajnjeg cilja, finalni susret protiv ekipe HOT05, meč za šampiona BundesLige. Ozbiljna ekipa je prepreka Stuttgarteru, tim u kojem pretežno nastupaju igrači poreklom iz Brazila kao i reprezentativci Nemačke. Međutim, ozbiljna prepreka timu HOT05, pored ostalih momaka koji čine skladnu skupinu, je jedno ime. Ime i ličnost koja u svetu futsala znači puno a naročito među golmanima. Kralj šesterca, suvereni vladar svog gola, nepremostiva prepreka za napadače, legenda među stativsma, “hobotnica” Miodrag Miki Aksentijević. U Stuttgarter je stigao nakon dve provedene sezone u ACCS Futsal Club iz Francuske, poslednju sezonu nosilac krune najboljeg čuvara mreže u Francuskoj a ove?

Prenosimo vam njegov komentar na protekli deo sezone i ocekivanja uoči sutrašnjeg finala za šampiona Nemačke.

Izuzetno neizvesna sezona u regularnom delu je iza nas. Na kraju su se izdvojile četiri ekipe koje su i zauzele prva četiri mesta na tabeli i sebi obezbedile povoljniji raspored u razigravanju za prvaka BundesLige. Od svih ekipa, dve ekipe iz Stuttgarta sa podjednakim kvalitetom i ekipa HOT05 bili su favoriti za osvajanje titule. Na kraju prognoze svih su se i ispunile. Da napomenem usput da je TSV Walendorf takođe zaslužio finale ali ipak u Stuttgartu će snage za prvaka da odmere Stuttgarter Futsal Club e.V 2020i  i vrlo ozbiljna i organizovana ekipa HOT05.
Naša prednost u meču je sigurno ta što igramo na domaćem terenu, dok je sastav HOT05 ekipa sa vrhunskom organizacijom i na zavidnom nivou profesionalizma.
Bilo koja ekipa da osvoji trofej neće biti nezasluženo Neka bude zanimljivo finale i neka pobedi “futsal”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.