Futsal Club Biberach – još jedan u nizu…

Futsal Club Biberach je još jedan od novoosnovanih futsal klubova na tlu Nemačke sastavljen od igrača sa prostora bivše Jugoslavije.
Prenosimo vam komentar iz Uprave kluba kako se došlo na ideju da se osnuje klub kao i njihove dalje planove.

Futsal Club Biberach sa sjedištem u Biberachu je klub osnovan od strane dvojice zaljubljenika u Futsal koji su još u BiH igrali turnire i bavili se tim sportom rekreativno. Dolaskom u Njemacku u potrazi za boljim sutra“ igrali su zajedno sa nekolicinom momaka fudbal vikendom te su jednom dobili poziv od ekipe Futsal Nürnberga da odigraju prijateljsku utakmicu. Ta utakmica je završena rezultatom 5-5 i u povratku su odlučili da pokrenu projekat organizacije i otvaranja sopstvenog futsal kluba. Danas je taj klub osnovan i priprema se za svečano otvaranje koje još nema odredjen datum zbog toga sto je pandemija Covid-19 ponovo uzela maha i nije moguće odrzati manifestaciju sa većim brojem ljudi.

Iako je klub tek osnovan, sadrži oko 30-tak članova, jedino što nam zadaje muke jeste ta pandemija koja nam ne dozvoljava da se treninzi održavaju nesmetano. Sa druge strane u ovako teškoj situaciji je teško naći i sponzore tako da trenutne troškove oko kupovine opreme i rekvizita za treninge snosimo sami, ali ni to nije teško jer su svi igrači maksimalno angazovani u svakom pogledu“ izjavio je potpredsjednik kluba, Živković Stefan.

Dok čekamo razvoj situacije u Njemackoj odlucili smo doputovati na par Božićnih i Novogodišnjih turnira u Bosni i Hercegovini i promovisati se na taj način a samim tim i uigrati ekipu za ono što nas očekuje kada se vratimo u Njemacku, a to je Regionalna Liga Jug“ izjavio je za nas portal prvi covjek kluba, Ivoš Ivan.

Iz kluba poručuju da su ponosni na sve što su do sada učinili i da se nadaju u skorijoj buducnosti otvaranju škole futsala za sve mlade dečake i devojčice koji sport i futsal nose u srcu.

Očekivanja za prvu takmičarsku sezonu su skromna, međutim jasno stavljaju do znanja da nikome neće unapred pokloniti bodove.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.