Novi član Bundeslige dobro je uzdrmao Štutgart bombastičnim…

Da se u novom članu Nemačke Bundeslige ozbiljno prionulo pripremama za novu sezonu i da u Nemačkom futsalu počinju duvati neki drugi pozitivniji vetrovi, pokazatelj su nam najnovija pojačanja za predstojeću sezonu. Treba naglasiti da je klub digao maksimalno  lestvicu pri dovođenje igrača tako da će imati 3-4 igrača na predstojećem UEFA Futsal Prvenstvu EURO 2022 u Holandiji.

Jedno od pojačanja je Adrijan Micevski, reprezentativac Severne Makedonije, bivši igrač FC Omonia (2016), MNK Square Dubrovnik, na oba mesta najbolji strelac klubova u Stuttgarter Futsal Club e.V 2020 dolazi iz Minhenskog Beton Boys-a. Pretpostavljamo da će u timu Goran Melher predstavljati udarnu napadačku iglu i stavljati protivničku odbranu na iskušenje!

Adrijan Micevski

Klubu je pristupio i Hrvoje Kuninec, bivši futsaler MNK “Rugvica”, MNK *Alumnus” Zagreb,MNK “Zagreb 92”, “Squadra Mouscron” (Belgija), TSV “Nierstein”(Nemačka).

Hrvoje Kuninec

Zatim, novi član je postao Ante Ljubić, bivši igrač MNK Hercegovina.

Ante Ljubić

I na kraju dva “bombastična” pojačanja koja su uzdrmala transfer tržište ovo leto.

Srđan Ivanković, jedan od nosilaca igre FC “Salines Tuzla City” i jedna od glavnih karika futsal reprezentacije BiH sa kojom je izborio istorijski nastup na UEFA Futsal EURO 2022 u Holandiji.

Kao poslednje u nizu od pojačanja pravi šlag na tortu, fenomenalni i po mnogima najbolji golman na svetu, neporobojni zid na golu i čovek koji odbranu svoje ekipe drži na nivou a pre svega ljudska gromada Miodrag Miki Aksentijević. Najbolji čuvar mreže u Francuskoj za prošlu sezonu je možda, da se ne uvrede drugi igrači, najveća akvizicija novog Bundesligaša.

Evo šta o svemu što se dešavalo u proteklom periodu kao i o daljim koracima kaže tim menadžer gospodin Goran Melher:

Kao prvo želio bih se zahvaliti Futsal Balkanu što nas prati .

Što se tiće pojačanja , naravno da smo zadovoljni i većinu igrača što smo želili to smo i doveli. Iskreno bilo je vrlo teško dovesti i uvjeriti bilo kojeg vrhunskog igrača da dođe u Njemačku igrati futsal. Jer dovesti jednog od najboljih golmana na svijetu Mikija Aksentijevića i jednog od najboljih igrača na Balkanu Srđana Ivankovića je sam pokazatelj našeg projekta i našeg cilja. Naš je cilj da iz dana u dan rastemo u svakom segmentu. Naravno da nam je cilj i želja osvojiti titulu prvaka Njemačke ali to nam sigurno neće biti lako. Jer prvak Weillimdorf se odlično pojačao, doveo je 7-8 novih igrača i sigurno su glavni favoriti za titulu i ove godine. Mi se neopterećujemo sa tim, iz razloga što je nama cilj da iz kola u kolo pobjeđivamo i da budemo što bolje i vjerujemo u rezultat. Naša ekipa je sastavljena od većinom reprezentativaca Balkanskih zemalja a obzirom da prelazni rok traje još par dana do 27.08. možda još do kraja prelaznog roka dovedemo jednog ili dva igrača. Jer kroz prijateljske utakmice koje smo odigrali protiv Minerve ( prvaka Švicarske ), prvaka Slovenije i sigurno najbolje ekipe na Balkanu FC Doboveca i viceprvaka Slovenije FC Litije, uvidjeli smo neke stvari i želimo ih riješiti do početka lige.

Ovim putem bih pozvao sve ljubitelje futsala da 04.09 u 18.30 časova dođu u Porschearenu i da nas bodre u prvom kolu protiv bivšeg prvaka Njemačke HOTO5.

Goran Melher

Sportski pozdrav za sve čitaoce vašeg sajta iz Štutgarta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.