Tim koi sa klupe predvodi Goran Melher i igrači…

Stuttgarter futsal club 2020 koji sa klupe predvodi Mostarski stručnjak Goran Melher i koji u svom sastavu ima većinu igrača sa ovih prostora, osvojio je jesenju titulu Bundeslige, koja se inače prvi put u istoriji igra u ovom formatu. Obzirom da je ovo istorijski uspeh za ekipu koja preferira “Balkanski šmek”, porazgovarali smo sa gospodinom Melherom o uspehu na kraju prvog dela sezone.

Fb: Poštovanje gospodine Gorane, najpre da Vam čestitamo na dosadašnjim uspesima i da nam date Vaše utiske na prvi deo sezone ?
G.M.: Hvala Vam na iskrenim čestitkama i što ste pratili naš klub od samog starta i bili nam “medijski vetar u leđa”. U sezonu smo ušli samo sa jednim ciljem , da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening. Na kraju se evo rad ispalitio iako nismo ni na pola puta. Iza nas je fantastična polusezona koju smo odlično odigrali uz sve neke nedaće koje smo imali na početku sezone sa ozljedama nekih igrača, te obzirom na to, mislim da smo odigrali dosta dobro.

FB: Kako ocenjujete kvalitetu lige odnosno da li su Vas neki klubovi iznenadili ?
G.M.: Vidi se pomak u kvaliteti lige, klubovi su počeli puno raditi i ulagati. Što se tiče klubova po meni, uz nas mislim da se Hot 05 pokazao kao najozbiljniji kandidat za titulu pošto oni imaju jedino poraz od nas u 1.kolu rezultatom l4-0. Naravno da ne treba otpisati ni prvaka Njemacke TSV Weilimdorf, koji je prvi dio sezone igrao toplo-hladno.

FB: Već za nepun mesec dana, 08.01.2022. godine kreće drugi deo sezone pa onda play off od 8 klubova ?
G.M.: Da, sezona se odmah nastavlja 08.01. 2022. godine i mi odmah igramo derbi protiv drugoplasiranog Hot 05 kod njih u gostima. Što se tiče play offa tu ulazi 8 klubova, igraju se 2 utakmice kući i na strani a finale jedna utakmica.

FB: Sad je reprezentativna pauza u UEFA terminu pa onda slede pripreme za drugi deo, da li ce biti neki izmena u igrackom kadru ?
G.M.: Da sad su reprezentativne akcije, igrači su nam otišli sa BiH, Makedonskom i Njemačkom reprezentacijom. Pripreme krećemo odmah poslije nove godine, jer ipak igračima treba malo i odmora, jer nas čeka gust raspored u drugom dijelu. Neki igrači će igrati i Futsal EURO u Nizozemskoj tako da se nadam da će im koristit ovaj aktivni odmor. Što se tiče promjena u igračkom kadru,  sigurno je da ćemo nastojati se pojačati, naravno zavisno o tržištu, stoga imamo neke naše želje.

FB: Da li u skorije vreme možemo očekivati još neko zvučno ime u Stuttgarteru, tipa Aksentijevića, Ivankovica …?
G.M.: Sigurno da nam je želja, igrači teško žele doći u Bundesligu, ali sigurno u bliskoj budućnosti možete očekivati još neko zvučno futsal ime koje će u ovom trenutku ostati tajna.

FB: Za kraj cilj Stuttgartera?
G.M.: Naš cilj se zna, idemo raditi u svim segmetima u klubu i pokušati osvojiti Bundesligu te naredne sezone učestvovati u UEFA Futsal Ligi Prvaka.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.