U okviru priprema za Svetsko prvenstvo u futsalu…

Pred predstojeće Svetsko prvenstvo u futsalu koje će se održati u Litvaniji u septembru i oktobru ove godine, reprezentacija Srbije je odigrala dve prijateljske utakmice protiv odlične selekcije Maroka. Jedan poraz i remi na debiju VD selektora gospodina Dejana Majesa uz asistenciju pomoćnika Pipoke je rezultat ovog okupljanja selekcije Srbije. Obzirom da rezultat nije bio u prvom planu stručni štab je iskoristio ovo okupljanje da kroz prošireni spisak igrača krene u završne pripreme za najveću futsal smotru. Uz do sada standardne reprezentativce, u Vršcu smo mogli na delu videti i nova-stara imena poput Slobodans Bobe Rajčevića,  Josimovića, Lazića Vukadinović, Milovca.

Svoje viđenje i utiske o ovom dvomeču sa selekcijom Maroka, dao nam je gospodin Dejan Majes VD selektora futsal reprezentacije Srbije, koji je nasledio gospodina Gorana Ivančića i kojem je ovo bio svojevrstan debi na klupi muške selekcije Srbije, obzirom da je i dalje šef stručnog štaba ženske futsal reprezentacije Srbije.

Dejan Majes VD selektora futsal reprezentacije Srbije

Jedno novo poglavlje u mojoj karijeri. Iako je VD funkcija, velika čast i privilegija je predvoditi reprezentaciju Srbije. Veliku pomoć su mi pružili treneri Vladimir Prša Jovanović sa kojim sarađujem duži vremenski period i Marcos Pipoka u svakom smislu reči najveće pojačanje za našu reprezentaciju uključujući naravno i igrače koji su se trudili da daju svoj maksimum iako je početak priprema.

Sve što smo zacrtali za početak smo i uspeli da odradimo. Ostaje žal za boljim rezultatom, u obe utakmice, ali nam rezultat nije bio u prvom planu. Zadovoljni smo radom na treninzima i igrači su nam svojim radom i odnosom napravili slatku glavobolju. Nije bilo slabog šrafa, tako da će izbor oko igrača koji će otići na Svetsko Prvenstvo biti baš težak. Prvo poluvreme prve utakmice i drugo poluvreme druge utakmice su parametri kojih se moramo držati i jednostavno spakovati sve to u jednu utakmicu i smatram da ćemo na taj način na predstojećem takmičenju biti pravi protivnici u grupi smrti koja nas očekuje. Najteža grupa, ali za nas to ne sme da bude izgovor. Od 26.08. se okupljamo u Vršcu. Siguran sam da će igrači doći spremniji i silno motivisani, a stručni štab će odraditi svoj posao kako i dolikuje. U ovakvoj grupi teško je bilo kome pretiti i obećavati, ali sam siguran i znam da ne postoji osoba u reprezentaciji koja će na put Svetskog prvenstva poći sa belom zastavom. Što se tiče moje dužnosti, voleo bih da bude na duže staze, daću svoj maksimum od sebe i potrudiću se da iz ekipe takođe izvučem maksimum a vreme će pokazati da li sam spreman i zaslužujem tu funkciju.

Da podsetimo da je u dvomeču sa selekcijom Maroka u prvom meču rezultat bio 4:8 (3:1) i 3:3 (1:2) u drugom meču.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.