Nakon poraza od Portugala, selekcija Srbije…

Posle nesrećnog i po mnogima nezasluženog poraza od Portugala, uz izuzetno loše suđenje evidentno prisutno na celom dosadašnjem toku turnira u organizaciji krovne kuće FIFA, selekcija Srbije se vratila iz Litvanije.

Stručni štab selekcije Srbije

Po povratku sa FIFA Futsal World Cup u Litvaniji, dobili smo komentar selektora gospodina Dejana Majesa koji je zajedno sa Marcosom Soratom Pipocom, Vladimirom Pršom Jovanovićem, Vukmirović Vojkanaom i kondicionim trenerom Aleksandrom Petrovićem  imao zadatak da spremi u veoma kratkom vremenskom periodu selekciju Srbije za najveću smotru futsala.

Dejan Majes šef stručnog štaba Srbije

Za nas je kraj Svetskog prvenstva!

Pripremni period Brazil drugi na prošlom Svetskom prvenstvu, dve egal utakmice. U grupnoj fazi Iran, treći na prošlom prvenstvu, jedna egal utakmica, zatim selekcija Argentine branioca titule prvaka, isto tako egal utakmica. Potom utakmica protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država, protivnik protiv koga je trebalo odgrati kao favorit i to smo pokazali da smo kadri i da nam ne pravi pritisak uloga favorita.
Za kraj Portugal četvrti na prošlom šampionatu, prvi na Evropskom prvenstvu, verovali smo da nismo rekli poslednje reči u Litvaniji i tako pripremali utakmicu. Znali smo da smo oslabljeni za povređenog Pršića i nedovoljno oporavljenog Ramića, suspendovanog Stojkovića, ali smo hteli da dokažemo da i to možemo da nadomestimo. Utakmica sama po sebi jedna od lepših za publiku, sadržala je sve što futsal u ovom momentu može da ponudi. I pored svih dogovora desilo nam se u prvom poluvremenu da platimo danak neiskustvu, nismo pružili sve što možemo i poluvreme je došlo u pravom momentu. Dalje ste sve videli, zbili smo redove i počeli da igramo i ponašamo kao i do te utakmice. Puni vere i samopouzdanja, kada smo stigli do nerešenog rezultata hteli smo i pobedu jel je smo verovali da je naše vreme i da zaslužujemo bez obzira na ime protivnika. Pa čak i posle prvog produžetka smo verovali da nije kraj iako su se opet odvojili na dva razlike.
Možemo reći sreća, možda sudija, delići sekunde ali ne nećemo. Ceo tim igrači, doktorska služba, stručni štab vraća se kući uzdignutih glava. Pokazali smo svima da možemo, hoćemo. Obećali smo da se nećemo brukati i da ćemo ponosno predstavljati Srbiju sa grbom na grudima i verujem da smo ispunili obećanje.
Ovim putem bih se zahvalio igračima na svemu prikazanom i poručio im da za mene predstavlja veliku čast i privilegiju što sam ih predvodio sa klupe.

One Comments

  • Boban 26 / 09 / 2021 Reply

    Idi majstore daleko ti lepa kuca!! Sramota ko te je postavio cela utsal Srbija ti se smeje .. djin ti je obraz i sam znas kako si postao selektor👎👎

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.