Futsal reprezentacija Srbije u osmini finala…

Na FIFA Futsal World Cup u Litvaniji startovala je nokaut faza u kojoj je futsal reprezentaciji Srbije u petak 24.09.2021.godine protivnik prvak Evrope, reprezentacija Portugala, koja je zauzela prvo mesto sa sedam bodova u grupi “C”. Selekcija Srbije, da podsetimo, u grupnoj fazi takmičenja, u grupi “F”, posle dva poraza i pored odlične igre, najpre od Irana, trećeplasirane selekcije sa poslednjeg Svetskog prvenstva rezultatom 3:2 a potom od branioca titule Argentine 4:2 je u odlučujućem meču za prolaz u osminu finala, savladala je tim futsal reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država a jedan od najboljih futsalera selekcije Srbije, igrač Real San Giuseppe C5 iz Napulja Strahinja Petrov, konačno je pokazao svoje umeće i uz postignuti pogodak u 20.minutu, po mnogima poneo epitet najboljeg igrača utakmice, naravno ne umanjujući doprinos ostalih igrača koji su učestvovali u trijumfu koji je selekciju Srbije odveo u osminu finala u kojem će se susreti sa selekcijom Portugala.

Strahinja Petrov nam je dao kratak komentar sa osvrtom na za sada njegovo najbolje izdanje na FIFA Futsal World Cup u Litvaniji kao i njegovo očekivanje uoči duela sa Portugalom

Utakmica protiv USA-a je bila ispostavilo se rutinska. Na pravi način smo ušli u utakmicu i sa puno samopouzdanja.  Mislim da smo zaslužili odlazak u osminu finala, obzirom da smo po meni odigrali, u ovoj takozvanoj “grupi smrti”, dve odlične utakmice protiv Irana i Argentine. U nastavku takmičenja nas očekuje Evropski prvak Portugal. Poštujemo reprezentaciju Portugala, biće privilegija igrati protiv njih ali mislim da imamo svoje šanse. Naporno smo trenirali i čekali ovaj trenutak. Ne bih davao bombastične izjave ali mislim da imamo šanse da uz dobru igru i borbenost iznenadimo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.