U prvom meču FIFA Futsal World Cup u Litvaniji reprezentacija Srbije…

Na svom debiju na FIFA Futsal World Cup u Litvaniji protiv selekcije Irana, izabranici selektora Dejana Majesa ispunili su ono što su obećali i što su gledaoci u direktnom prenosu mogli čuti prilikom tajmauta, ostavili su srce na terenu, ginuli za svaku loptu, bukvalno su “udarali u meso” protivnika, ali dve, pa da kažemo tremaroške ili zbog važnosti meča greške u 4.minutu prvog poluvremena, koštale su Srbiju poraza od Irana, prljavih i prgavih, iskusnih, namazanih igrača i sa pravom nosilaca zvanja treće selekcije na poslednjem Svetskom prvenstvu. Da dodamo, na sve se nadovezalo, veče za pamćenje neverovatnog Alireza Samimia.

Konfuzija na startu meča u prva 4.minuta, dva brza gola Iranaca koji su preko Ahmadija i Fakima u četvrtom minutu, a u razmaku od samo 20.-tak sekundi imali vođstvo od 2:0. Veče za zaborav i greške iskusnog Popovića bile su dovoljan uvod u dalji razvoj susreta. Najpre je markirao Aksentijevića kod  prvog gola koji je video loptu kasno a potom kod drugog gola Irana konfuzno odreagovao kod izvođenja kornera, kada nije ispratio igrača i direktan je krivac za to što je reprezentacija Irana povećala prednost i povukla se u mirne vode. Sledi tajmaut nakon koga se izabranici Dejana Majesa, koji je ruku na srce možda i pogrešio sa rotacijom koja je omogućila Iranu dva rana laka pogotka, u odnosu na startnu četvorku, krenula znatno agresivnije. Nije reprezentacija Srbije iskoristila ni to što je strelac prvog gola Ahmadi isključen zbog drugog žutog kartona nakon udaranja laktom u lice Marka Pršića i konsultacije sa VAR-om. U naredna dva minuta, lopta je sigurno minut ipo bila u posedu Srbije, ali svemoćni Alireza Samimi nije dozvolio da se reprezentacija Srbije vrati u igru. Nema šta nije uspevao u ta dva minuta a i u nastavku utakmice da odbrani Samimi. Nadu u povratak donosi Miloš Stojković u 18.minutu pogotkom nakon kornera za 2:1 na poluvremenu. U nastavku ista priča, neumorne “radilice” Rakić u odbrani i preopasni Lazarević u napadu stiskaju Iran. Maestralni Aleksić, Rajčević koji je bio jedan od stubova odbrane, Petrov sa fantastičnim driblingom i još boljim udarcem, Kocić takođe fintama (mogao kod jednog prodora iz teške situacije dodati povratnu loptu na pet metara), Ramić, ko sve još nije uspeo da stigne do zone šuta i uputi udarac, ali ponavljamo i Iran je ovo veče imao svoju hobotnicu Samimia koji je u jednom trenutku vratio loptu 20.-centimetara od gol linije. Neverovatno visok procenat poseda lopte i udaraca u okvir gola nisu bili dovoljni za izjednačenje. Kada se ne iskoriste tolike šanse red je na protivnika, jedan šut kroz noge Bobe Rajčevića u 39.minutu, završava u mreži nemoćnog Aksentijevića za 3:1. Kreće Srbija sa pet igrača u polju, isplatilo se to u 38.minutu kada Tomić vara odbranu Irana i u svom maniru postiže pogodak za ispostavlja se konačnih 3:2. Do kraja, nastavlja se igra sa pet ali nažalost, nosilac odbrane i fantastični šuter, iskusni Rajčević, dobija direktan crveni karton pri pokušaju da zaustavi igrača Irana da postigne pogodak u poslednjem minutu meča, tako da neće biti u sastavu za meč protiv Argentine koji se igra u petak 17.septembra sa početkom od 19:00 časova.

Možda nekima nestvarno zvuči kada bi rekli da se trećeplasirana selekcija sa poslednjeg Svetskog prvenstva, “provukla kroz iglene uši” protiv selekcije Srbije čija hrabra  borbena, napadačka igra, uz nedostatak sreće a ponavljamo ponajviše i zbog najboljeg igrača utakmice, golmana Alireze Samimia, nije donela rezultat protiv iskusne selekcije Irana, koja u nekim trenutcima nije imala rešenje da izađe sa svoje polovine terena i krene ka golu Aksentijevića, već je nemoćno grešila u izlazima. Nadamo se da je stručni štab uvideo greške iz ovog susreta kao i da će se igrači uzdići iz ovog nezasluženog poraza i uzdignute glave izaći na megdan Svetskom prvaku ekipi Argentine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.