Posle 1:0 u Kragujevcu, drugi odlazak u Finsku na revanš meč play-offa doneo je plasman futsal reprezentaciji Srbije na Svetsko prvenstvo u futsalu u Litvaniji!!!

Posle devet godina ponovo je reprezentacija Srbije deo svetske futsal elite. Pokazali su se Finci kao veoma čvrsta i disciplinovsna ekipa koja i pored vođstva Srbije golom Pršića u 2.minutu nije klonula, već je u 4.minutu izjednačila i preokrenula na 2:1 u 11.minutu, da bi minut kasnije trostruki strelac Lazarević izjednačio. U 15.minutu ponovo domaći vode sa 3:2 za odlazak na odmor iako su posle šestog akumuliranog prekršaja Srbije, Finci imali šansu da se rezultatski odlepe, međutim fantastični Nemanja Momčilović je odbranio kazneni udarac sa 10 metara. U nastavku, rezultatski preokret, zahvaljujući “trojkašu” Jovanu Lazareviću, koji svojim pogodcima u 24. i 29. minutu dovodi Srbiju u vođstvo od 3:4. Stari vuk, trener reprezentacije Finske, Mićo Martić već tada kreće na sve ili ništa i od 30.minuta igra sa pet igrača u polju. Rizik mu se isplatio, iako je Srbija u par navrata mogla da kazni takvu igru, šutevima iz daljine, u 32.minutu reprezentacija Finske izjednačuje na 4:4. Ipak u 37.minutu Stojković posle jedne izgrađene akcije gostiju, snažnim udarcem postiže pogodak za 4:5. Do kraja utakmice u 39.minutu Finska izjednačava rezultat za konačnih 5:5 i ukupni skor od 6:5 za Srbiju i prolaz na FIFA Futsal World Cup u Litvaniji 2021.godine.

Čestitamo igračima obe ekipe na izuzetno borbenoj i prepunoj šansi utakmici, pravoj rovovskoj biti, kao i šefovima stručnih štabova na odličnim taktički zamislim. Nažalost, iz ove odlične utakmice, jedan tim je morao otpasti iz daljeg takmičenja, tako da reprezentaciji Finske želimo sreće u sledećim ciklusima nacionalnih takmičenja a reprezentaciji Srbije sreću u Litvaniji!

Pred polazak u Pazovi… 

Strelci na meču:

2′ Pršić Marko. 0:1,

4′ Pikkarainen T. 1:1,
11′ Autio P. 2:1
12′ Lazarevic Jovan 2:2,

15′ Gronholm P. 3:2,

24′ Lazarevic Jovan 3:3, 29′ 3:4,

32′ Autio P. 4:4,

37′ Stojkovic Miloš 4:5,

39′ Kytola J.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.