KMF “Gvozdeni Puk” osvojio titulu…

Da se i na teritoriji FSRIS radi ozbiljno sa mlađim futsal selekcijama. Pokazuje i primer ekipe KMF “Gvozdeni Puk” drugoligaša, čiji je omladinski pogon U19 osvojio titulu prvaka u svojoj konkurenciji pod okriljem FSRIS.

Ukratko o ekipi koja će nasamo se biti oslonac ovog kluba iz Niša govori nam trener ekipe Aleksandar Mijalković.

Aleksandar je zajedno sa Živković Sašom krenuo u stvaranje U19 selekcije KMF “Gvozdeni puk” iz Niša.

Najpre da se zahvalim u ime ovih mladih igrača i kluba na prilici da promovišemo svoj uspeh kroz portal Futsal Balkan.

U19 KMF “Gvozdeni puk” je oformljen septembra meseca ali još frapantnija činjenica je da osim golmana niko nikad nije igrao futsal pre toga!!! Sedam pobeda u prvenstvu uz jedan remi jasan je pokazatelj o dominaciji ove generacije. Stvorili smo mašineriju, bez potcenjivanha drugih ekipa, koja prosečno po utakmici daje 8 golova, ujedno napominjući da se naša igra ne zasniva na pojedincima već se maksimalno trudimo da se posvetimo totalnom futsalu i kolektivnog igri, gde bi u svakom trenutku imali podjednaku četvorka na parketu. Ako bih morao da istaknem nekoga onda tu prednjače Đorđe Miljković, Luka Ilijić, Andrija Cekić i Branko Zlatić.
Međutim okosnicu tima čine još i Mateja Stanojević, Petković Lazar, Aleksa Mirčić, Nemanja Živković, Aleksandar Milovanović i Danijel Lazić.
Kao nagradu za osvajanje regiona Istok ovi momci ce proći kompletan pripremni period sa našim seniorskim timom. Trebalo bi da smo uspeli da stvorimo momke koji će u budućnosti činiti oštricu prvog tima KMF “Gvozdeni puk”, ali i potencijalne reprezentativce Srbije za uzrast U19 koji će pokušati kroz nastavak takmičenja i selektivnom treningu u SC Šivara koji će voditi pomoćni trener U19 selekcije Srbije gospodin Marko Gavrilović.

Nadam se da sam u kratkim crtama uspeo bar malo da dočaram utisak o našem timu.

Sportski pozdrav iz Niša za sve pratioce vašeg sajta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.