U organizaciji FSRIS i…..

U SC ‘Šivara” u Nišu, u organizaciji FSRIS, domaćeg KMF”Gvozdeni puk” i uz inicijativu i vođstvo pomoćnika selektora U19 futsal reprezentacije Srbije gospodina Marka Gavrilovića, nakon završetka takmičenja U19 lige timova sa teritorije FSRIS, koju je da ponovimo osvojila mlada ekipa KMF “Gvozdeni Puk”, organizovan je selektivni trening za momke rođene 2002-2006. godine.

Više o ovoj i predstojećim akcijama, dobili smo komentar gospodina Gavrilovića, koji je projektom Omladinske Lige FSRZS pre šest godina, započeo svojim entuzijasmom ,stvaranje futsal buducnosti Srbije.

Na startu ovog zacrtanog projekta, želeo sam da ovi selektivni treninzi započnu na području FS Istocne Srbije, obzirom da je liga U19 na ovom području završena a još veći razlog da odavde startujemo je taj što je ovo područje godinama davalo ogroman broj igrača za državni seniorski futsal tim Srbije, dok je u selekciji do 19 godina bilo izuzetno malo zastupljenih igrača. Ova akcija je naišla na sjajnu reakciju klubova i igrača i na trenizima je ukupno bilo 32  momka iz 12 različitih klubova. Igrači su bili podeljeni u dve starosne kategorije-grupe (generacije 2002/2003 i generacije 2004/2005/2006) i u obe kategorije je bilo po 16 momaka. U radu tokom treninga samnom su učestvovali Miloš Đorđević -trener KMF Požarevac i Pavle Pavlović-golman KMF Kalča iz Niša. Po završetku selektivnih treninga održan je sastanak sa trenerima koji u klubovima rade sa tim momcima, gde se najviše govorilo o problemima u radu sa mladim igračima u futsalu u Srbiji i o načinima i idejama kako da se prevaziđu ti problemi. Iskreno ostaje žal što iz tehničkih razloga nisam mogao održati trenerima predavanje na temu “Osnove odbrane – individualna i grupna taktika”, sa jasno definisanim smernicama koje koristimo u igri reprezentacije, ali je dogovoreno da to predavanje održimo tokom ove nedelje online.
Zahvalio bih se članovima Komisije za futsal FSRIS gospidinu Nebojši Jovanoviću i Radomiru Denčiću, kao i komesaru za takmicenje Nenadu Mutavdžiću, bez čije pomoći ovako nešto ne bi mogli organizovati. Pohvalio bih sve klubove koji su uzeli učešće, a pogotovo klub domaćin akcije – Gvozdeni puk iz Niša. Nakon svega viđenog na trenizima u kojem su učestvovali momci iz klubova malog fudbala Ozren- Sokobanja, Brđanka- Aleksinac, Vranje, Rosulja Vlasotince, Gvozdeni Puk Kalča i Winter Sport iz Niša, Prokuplje, Zadrugar 2017- Zitorađa, Ćuran-Jagodina, Progres 2019-Paraćin i Dobrepolje Slovenija, vidielo se a i iskreno verujem da ima “materijala”, da nastavljamo dalje i da je ovo samo prva akcija ovog tipa u nizu koji predstoji.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.