Posle dva prijateljska susreta između U19 reprezentacija Srbije i Španije, na kojima su momci iz reprezentacije Srbije pružili dostojan otpor odličnoj i favorizovanoj ekipi Španije i uz možda i nedostatak sreće a ponajviše iskustva prvu utakmicu izgubili 5:4 a u drugoj ispustili pobedu u zadnjem minutu i odigrali nerešeno 3:3, prenosimo utiske i dalje planove selektora gospodina Vladimira Jovanovića Prše :

Pozdrav za Futsal Balkan i vaše čitaoce.
Veliki je događaj za našu futsal populaciju dolazak jedne od najboljih, ako ne i najbolje, ekipe u Evropi, reprezentacije Španije koja je na prijateljske susrete protiv naše reprezentacije došla sastavljena isključivo od igrača koji su rođeni 2003.godine, što će po rečima njihovog selektora i predstavljati okosnicu njihovog tima u narednom periodu (uz eventualno prisustvo dva-tri igrača rođena 2002.godine). Naravno da ta činjenica ne umanjuje odlične partije naših momaka, koji su takođe, sem petorice rođenih 2002.godine (od toga tri golmana) svi 2003 godište tako da smo svi posle svega urađenog bogatiji za jedno veliko iskustvo.
Posle dve pripremne utakmice sa reprezentacijom Španije i veoma dobre igre naših momaka, mišljenja smo u stručnom štabu da svi možemo biti zadovoljni prikazanim. Dečaci su ispoštovati sve što smo tražili od njih pre početka svake utakmice i to je uz njihov odličan pristup istom, rezultiralo da na obe utakmice budemo veoma blizu pobeda.
Naravno uz čestitke sada ide i poziv na oprez jer smo tek na samom početku formiranja ekipe. Do kvalifikacija sledeće godine, predstoji nam mukotrpan rad ako želimo da dođemo do cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo za U-19. Dečaci su sada dobili vetar u leđa jer su odigrali dobro i skrenuli veliku pažnju javnosti, a i videli su da trenutno možemo da igramo i sa najboljim reprezentacijama.
Da bi tako i ostalo, prvi preduslov je da nekolicina njih pronađe futsal klubove sa dobrim trenerima i nadograđuju se iz dana u dan, što će svakako doprineti njihovom napretku, a samim tim i celoj našoj reprezentaciji.
Hvala vašem portalu i veliki sportski pozdrav.

Zahvaljujemo se gospodinu Jovanoviću i dodajemo da sledeće okupljanje U19 reprezentacije Srbije sledi već u Martu, za kada je zakazano i testiranje svih momaka iz reprezentacije, kao i pisanje i upoznavanje sa programom individualnog rada za članove mlade reprezentacije u njihovim klubovima u pauzama između reprezentativnih okupljanja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.