Ovih dana smo uradili intervju sa Ivan Gavrovski, predsednikom i vlasnikom KMF PROEKTA.

Razgovor sa Gavrovski predstavljen je u nastavku:

 

F.B: Prošla sezona za vas je bila istorijska, prva šampionska titula u trećoj godini postojanja kluba, u Avgustu domaćini u Preliminary round futsal Lige šampiona, koliko ste zadovoljni?

Ne znam šta bi više od ovoga trebalo poželeti i ne biti zadovoljan učinkom koji je naš klub imao prošle sezone. Biti šampion i prvi u svojoj zemlji u kolektivnom sportu zaista je veliki uspeh, a kada to postignete lično, osećaj je neopisiv. Kada se svemu tome doda iskustvo biti domaćin klubovima iz Malte, Velsa i Izraela i nastup u evropskom takmičenju u kojem smo pobedili u 2 od 3 utakmice, čovek ne može a da ne bude prezadovoljan   sa svim tim. Za mene lično ovo je kao bajka.

 

F.B: Kakvo je stanje u timu nakon preliminarne faze futsal Lige šampiona?

U  futsal Ligi šampiona  imali smo priliku da sagledamo situaciju na nivou kvaliteta kluba iz bliza, odnosno prvenstva u futsalu u Makedoniji u odnosu na evropsku elitu. Zaključili smo da moramo napredovati, a to je značilo promenu dela igračkog kadra gde su klub napustila trojica naših igrača, a njih će zameniti momci iz omladinskog kadra kojima treba dati šansu. Kostur ekipe je ostao, kao i pojačanja Dragan Petrovik i Martin Mehmedinovik, a dodatno je angažovan i Dimitar Janev iz FK Kožuf iz Gevgelije.

 

F.B Koji su vaši ciljevi za ovu sezonu?

Ove sezone neću biti skroman i jasno i glasno ću reći:

“Šampioni Makedonije”

Za razliku od prošle sezone u kojoj je futsal tim Shkupija bio favorit broj jedan, ove godine mi smo klub sa najkvalitetnijom ekipom. Mislim da su najozbiljniji konkurenti u borbi za titulu Zelezarec i Shkupi, pa očekujem zanimljivu takmičarsku sezonu.

 

F.B: Kratak komentar o Svetskom prvenstvom?

 

U intervjuu za vaš portal prošle godine rekao sam: Futsal je sport sa budućnošću. To se u potpunosti potvrdilo na Svetskom prvenstvu. Gledali smo mnogo kvalitetnih utakmica i stanovništvo oko nas je pričalo o tome. Sve se više govori o futsalu

 

 

F.B: Vaša poruka ljubiteljima futsala i “Futsal Balkana”?

Prisustvujte futsal utakmici kluba u svom mestu, osetite lepotu i dinamiku igre, uveravam vas da ćete u njoj prepoznati mnoge elemente svakodnevnog života.Pronaći ćete se i vi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.