MFK Kerson (Prodexim) suparnici Makedonije zapravo KMF Shkupija za Lige Šampiona – su tim formiran 2006 godine i višestruki prvak u futsalu Ukraine.

Dobitnici su Srebrne medalje ukrajinskog prvenstva amaterskih timova 2010 godine. Pobednik ukrajinskog Kupa među amaterskim ekipama u 2010, kao i pobednik Međunarodnog futsal turnira 2010. u znak sećanja na Viktora Kolotova.

Zatim sledi Srebrna medalja prvenstva Ukrajine (1. liga) u futsalu 2011. godine. Srebrni osvajač Superkupa regije Odesa u malom fudbalu “Beli bagrem – 2011”.

Sezona 2014/2015 MFK Kerson Prodexim igra u Prvoj ligi ukrajinskog prvenstva. Na kraju sezone, tim zauzima pretposlednje sedmo mesto. Ipak, stanovnici Kersona postaju vicešampioni turnira „Kup AFU-a – 2015“ i pobednici „Kupa nade – 2015“ (Superkup Odessa regije u malom fudbalu „Beli bagrem – 2015“).

Sezona 2015/2016 Prodexim igra u Extra ligi ukrajinskog prvenstva. Nakon prvih kola oni postaju jedni od vođa prvenstva, a na kraju prvog kola čvrsto zauzimaju treću poziciju na ljestvici. U polufinalnim utakmicama MFK Kerson Prodexim gubi sve tri utakmice od “Energije” i lišen je mogućnosti da igra u finalu. Međutim,  samopouzdano pobjeđuje u svim serijama u borbi za treće mesto i dobija brončana medalja najviše divizije. Lokomotiv Harkov nije prošao u ukrajinskom kupu u 1/8 finala, izgubivši u izvođenju penala rezultatom 7: 8.

Sezona 2016/2017: Započela međunarodnim turnirom Freedom Cup 2016, gdje je tim zauzeo počasno drugo mesto, izgubivši u izvođenju penala od  “Energije”. U kupu Ukrajine, ekipa ponovo nije uspjela proći fazu 1/8 finala, dva puta pretrpivši poraz od kijevskog “HIT-a” (2: 4 i 1: 2). Ipak, “Prodexim” je pokazao najvišu vještinu u nacionalnom prvenstvu, pobijedivši u finalu aktuelnog prvaka”Energy”. I prvi put u svojoj istoriji, MFK Kerson Prodexim postao je prvak Ukrajine u futsalu među ekipama glavne lige “Extra-League”.

Od poslednje utakmice pamti se rezultat sa Severnoj Irskoj, gde MFK Kerson (Prodexim) je pobedio sa 28 golova u jednu utakmicu.

Sa obzirom na to da makedonski tim KMF Shkupi je spreman prvak koji ostavlja trag u cele futsalske epohe sa pobede, da li to znači na utakmici da oćekujemo veliki broj golova sa obe ekipe – ostaje da se vidi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.