Sredinom 10. kola Prve Futsal Lige Makedonije i krajem 2020 godine, prvoplasirani KMF Proekt dobio još jednu pobedu.

KMF Proekt – KMF Crna Reka 8: 5 (poluvreme 2: 2)

Sudije: Muzafer Ismaili (Tetovo), Robert Crvenov (Veles), delegat Sašo Ordev (Štip).

Strelci za KMF Proekt: Darko Rangotov 2, Josif Jovanov 2, Marjan Kostadinov 2, Kiril Ivanovski 1 i Dimče Andov 1 za Proekt.

Strelci za KMF Crna reka: Mehmedinov 2, Temelkov 1, Pavlov 1 i Micev 1.

Teže od očekivanog KMF Proekt je došao do tri boda u ovom meču. Gosti iz Kavadaraca igrali su neopterećeni rezultatskim imperativom i izuzetno motivirano, što je meču dalo žestoku, mušku igru, a na trenutke i “povećalo adrenalin” među rivalima.

KMF Proekt je otvorio utakmicu brzim golom od samog početka. Kiril Ivanovski uputio je snažan udarac sa 10 metara, lopta je iznenadila sjajnog Mirka Sokolova i ušla u gol za vodstvo domaćina od 1: 0.

Vrlo brzo Darko Rangotov je nakon asistencije Ivana Krstevskog povisio na 2: 0. U tim trenucima stekao se dojam da će domaći tim rutinski doći do tri boda, pa su u nastavak ušli pomalo opušteno. To je iskoristila Crna Reka koja je na samom početku započela sa golmanom-igračem Gacev, a Sokolov je bio na golu kada su branili.

Temelkov je smanjio na 1: 2, a ubrzo je Pavlov izjednačio rezultat na 2: 2.

KMF Proekt je u tom periodu imao nekoliko šanse za gol kojih nije iskoristio, ali gosti su brzim kontrama ugrozili i gol Petrovskog. Ipak, gola nije bilo do kraja poluvremena, pa se na poluvremenu otišlo rezultatom 2: 2.

Drugo poluvreme započelo je šokom za domaću ekipu. Martin Mehmedinović u svom stilu iskoristio je tranziciju i savladao Petrovskog za prednosti ispred Kavadaraca od 2: 3. Iste minute, nakon udarca gostiju u odbrani, Darko Rangotov je uzeo loptu i izednačio rezultat na 3: 3. Ipak, golovi su bili poredani kao na filmskoj traci, tako da je Mehmedinović ponovljeno doveo Crnu Reku u vodstvo od 3: 4.

Utakmicu je pratio pojačani tempo domaćih, pa se Josif Jovanov trikom levim nogom i potezom rešio svog “čuvara” i lepim udarcem izednačio rezultat na 4: 4. Jovanov je bio strelac petog gola za KMF Proekt, što je domaćem timu donelo prednost u meču nakon dugog vremena. (5: 4).

Sredinom drugog poluvremena, Dimche Andov je na asistenciju Rangotova postigao pogodak za povećano vođstvo KMF Proekta. (6: 4). Potom je Laze Micev, nakon predaha za goste, postigao gol sa asistencije Mehmedinovića i smanjio na 6: 5 za Proekt.

Uslijedila je kreativnija igra domaće ekipe, pa je nakon kornera Marjan Kostadinov divnim volejem postigao retko lep pogodak za vodstvo Projekta 7: 5.

Posljednji gol na meču ponovo je postigao Kostadinov, koji je zacementirao pobedu KMF Proekta konačnim rezultatom 8: 5. U svakom slučaju, teška utakmica i zaslužena pobeda domaćih.

U posljednjem 11. kolu prvog (jesenjeg) dijela prvenstva u futsalu, KMF Proekt gostuje u Štipu, gde se sastaje sa KMF Astibom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.