Završena je sezona 2020/2021 godinu u Prvoj Slovenackoj Futsal Ligi…

Trijumfom FK “Dobovec” od 0:5 u četvrtoj utakmici razigravanja za prvaka 1.SFL nad ekipom FC “Litija” završena je sezona 2020 /21. Ovim trijumfom nad Litijom, konačnim rezultatom u mečevima finalu sa 3:1, ekipa Doboveca  predvođena trenerom Morinom, koji od 2017.godine zna samo za uspehe svog tima, nosi titulu osvajača duple krune i branioca titule prvaka iz sezone 2018/2019. Pored osvajanja titule, prethodno je takođe lagano postala i pobednik prestižnog takmičenja Kupa Terme Olimia usput i učesnik Finale Eight Lige Šampiona, gde je poražena od velike Barcelona. Izuzetno dugačak niz nepobedivosti, uspeo je da ptekine baš protivnik u finalnoj seriji, ekipa FC Litije. Možda je to i dalo krila ekipi Litije da posle 1:1 u seriji, mogu iznenaditi neprikosnovenog protivnika, međutim bez odsutnog, zbog povrede, Fideršeka i parnog kartona Jonhna u trećoj utakmici finala, bez dva veoma bitna igrača, ekipa FC Litije nije imala snage da se odupre znatno jačem protivniku u četvrtoj utakmici. Ovim trijumfom ekipa Doboveca pridružila se timovima MNK Olmissum i FC Mostar SG kao osvajačima duple krune u svojim prvenstvima. Ostalo je da se završe finala u Srbiji Crnoj Gori, dok je u Makedoniji prvenstvo prekinuto i za prvaka je proglašena ekipa Proekt.

Litija – Dobovec 0:5 (0:2)

Strelci:                                                           0:1 Turk (2.minut), 0:2 Mordej (20.minut), 0:3 Matošević (25.minut), 0:4 Čujec (37.minut) i  0:5 Čujec (38.minut).

Dakle, osvajač titule prvaka 1.SFL i osvajač duple krune je ekipa FK Dobovec kojoj je ovo četvrta titula, drugo mesto je zauzela ekipa FC Litija, osvajač do sada deset naslova prvaka, koja je ujedno i osvajač Superkupa, dok je treće mesto zauzeo FC Siliko koji je bio bolji od Bronxa u borbi za treće mesto.

Ekipa FK Dobovec prvak 1.SFL

Trener FK Dobovec Kujtim Morina

FC Litija osvajač drugog mesta 1.SFL 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.